KRISTIANSAND: Skuespillerlisten til filmatiseringen av Nokars-ranet som starter opp til høsten, skal nemlig ikke bestå av verken Aksel Hennie eller andre kjente norske skuespillere.

Castingcrewet ønsker voksne karer i god form, som skal spille politi og Nokas-ansatte, når de i disse dager holder audition i Kristiansand og Flekkefjord. Ranerne skal plukkes fra østlandsområdet.

Se video fra auditionen Har våpenerfaring

— Heller ikke Erling Havnå kommer fra Sørlandet opprinnelig. Men dukker det opp en som passer perfekt som han, utelukker vi ikke at vi finner en på Sørlandet, sier castingansvarlig for Nokas-filmen, Ellen Mikkelsen, til fvn.no.

Ellen Mikkelsen, castingansvarlig. (Foto: Ola Mjaaland)

Eva Bergstø (34) fra Kristiansand satser på å bli «den sørlandske politidama», og tror kanskje hun har en fordel da hun har prøvd en del forskjellige våpen i løpet av de 15 årene hun bodde i New York.

— Men jeg mister ikke nattesøvnen om jeg ikke får noen rolle. Jeg har bare vært på et par audition tidligere i USA. Dette er bare for gøy, sier Bergstø.

- Ingen nakenscener!

Hun har ikke spikret noe plan.

— Jeg gjør bare det de ber meg om - men ikke nakenscener, sier Bergstø og ler.

Da hun har vært i utlandet hele sitt voksne liv, er hun rimelig blank på hva filmen egentlig dreier om.

— Er det ranet av Munch-maleriet? spør hun, før hun blir forklart litt av en av mennene som skal prøve seg.

Når hun var ferdig, er hun greit fornøyd. Auditionen gikk ut på at de skulle sitte og vente som sivile folk. Mens castingansvarlige Mikkelsen fortalte de hva som skjedde, skulle de reagere på de forskjellige signalene som ble gitt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hockeyspiller

Kjærestene Thomas Knutsen (24) og Janni Løvås Severinsen (21) satser på utstråling og engasjement. Knutsen ble dratt med av dama. Han så at de søkte atletiske karer som gjerne hadde spilt hockey.

— Jeg har i alle fall spilt hockey og trener ganske mye. Jeg satser på å bli en av politimennene, sier Knutsen, som bor i Kristiansand men kommer fra Drøbak.

Begge to er åpne for de fleste roller.

— Men drømmen er å være raner, sier Knutsen.

Om de får drømmerollene blir først avgjort når alle auditionene er ferdige og produsenten har sett gjennom alt.

60 personer var innom og prøvde seg mandag, og Mikkelsen satset på minst like mange da vi var innom tirsdag.

— Det har vært veldig mange spennende folk her, sier hun.