KRISTIANSAND: Da de lokale riffkongene i In Minor var på sitt aller heftigste, virket det som om bandet hadde satt seg fore å rive ned lokalet som nettopp var blitt åpnet.

De lyktes heldigvis ikke, men forsøket var strålende — som vanlig fra den kanten. I strålende humør var også Kjetil Nordhus og Solveig T. Knudsen, som begge har alvorlige planer om å sette Kristiansand Rock City og hele byens musikkmiljø på norgeskartet i løpet av de neste årene.

— Dette kontoret blir helt avgjørende for Rock City og det arbeidet vi skal gjøre. Ikke minst håper vi at det blir en sentral base for alle aktørene i musikkbransjen i Kristiansand, sier Kjetil Nordhus.

Sammen med Solveig T. Knudsen skal han (120 prosent stilling) bemanne kontoret på deling hver eneste ukedag (11.00 til 17.00), og han håper at band og artister oppsøker dem uansett hvilke utfordringer som måtte dukke opp.

— Vi håper at servicekontoret blir naturlig å oppsøke når band møter utfordringer. Vi skal bidra med kompetanse etter beste evne. Ikke minst ønsker vi å være et bindeledd og en kontaktformidler, sier Nordhus.

Kontoret har trådløst nettverk, og det er satt av flere arbeidsstasjoner hvor man i samråd med Rock Citys ansatte kan utarbeide blant annet søknader om pengestøtte, eller rett og slett få praktisk hjelp.

— Jeg kan til og med hjelpe artister å stemme gitaren, hvis det er det de sliter med, men det blir verre med piano, sier Nordhus, men angrer seg umiddelbart:

— Hvis noen bærer pianoet opp hit, ja så skal jeg jaggu prøve å få stemt det!

Nærmere 50 aktører fra musikkmiljøet i Kristiansand hadde forsert snøskavlene for å være tilstede ved åpningen av det nye kontoret på Odderøya.

— Dette lover utrolig godt. Etter en beintøff start på Rock City kan vi endelig begynne arbeidet med å løfte musikkmiljøet i byen, sier Kjetil Nordhus.