— Jeg tror ikke vi kommer til å jobbe med den neste plata som om vi lager et album. Jeg liker ideen om å legge ut noen sanger på nettet annenhver måned for å se om folk liker dem, forteller frontmannen i Muse, Matt Bellamy, til NME.

Altså kan fansen se lenge etter albumet som var ventet i butikkhyllene senere i 2008. Får Bellamy det som han vil, blir det fra nå av kun en sang her og en sang der på nettet.

«Best of»

— Men noen års mellomrom kan vi gi ut et «best of» fra den perioden, sier Bellamy.

Det britiske bandet befinner seg for tiden i Italia. Her jobber de med nytt materiale som forhåpentligvis vil bli å finne på internett i løpet av kort tid.

Åtte milioner

Muse ga ut sitt siste album, «Black holes and revelations», i 2006. I alt har bandet gitt ut fem plater, og nå må man forberede seg på at det ikke blir noen flere på en god stund. Til sammen har Muse solgt over åtte millioner album siden debuten i 1999. Muse har gjestet Norge en rekke ganger. De har blant annet holdt konserter på Rockefeller, Quartfestivalen og i Oslo Spektrum. Musikken deres er en blanding av alternativ rock, progressiv rock, klassisk musikk, electronica og heavy metal.