Håkon Halstensen (40) fikk det tøft i kveldens semifinale. I kamp mot tre jenter, Mali Fjogstad Nilsen (21), Benedicte Unhjem Johansen (35) og Wenche Godtskalksdotter Enes (40), gikk det som det muligens måtte gå. Håkon fikk ingen støtte i utstemmingen, og måtte dra hjem rett før finalen, der vinneren får en bil og en pengepott som nå er oppe i 400.000 kroner.

— Ja, det er surt. For jeg gikk for å vinne, sier Håkon.

- Damene rottet seg sammen?

— Ja, for så vidt gjorde de det. Det var ingen god ting for meg at Marius gikk ut i forrige episode. Da falt korthuset litt sammen for meg, og jeg måtte endre planene. Jeg skjønte det ikke var en gunstig situasjon med tre damer og meg selv.

- Ingen bodybuilder

- Hvordan er det mulig å tape mot tre jenter, du som er offiser i Luftforsvaret og alt mulig?

— Du vet at i «71 grader nord» trenger man ikke være noen supermann. Og som du ser på TV, er jeg heller ikke raskest og sterkest. Jeg er ingen bodybuilder. Jentene som er igjen står ikke tilbake for noen. Alle er godt trent, og de er smarte, sier Håkon.

Kveldens episode var imidlertid en fysisk strabas av de sjeldne. Deltagerne hadde først en frisk seanse med elvepadling, før de måtte pakke sammen alt utstyret og bære det over vidden fra Knottheim til Skaidi i Kvalsund kommune i Finnmark. Alt mens de leide på hver sitt reinsdyr.

— Jeg tror vi startet tidlig på formiddagen, og så var vi mål tidlig på morrakvisten dagen etter. Gåturen var regelrett ekstremt slitsom. Men reinen var grei.

- Du er jo så dårlig!

Håkon var på lag med Wenche, og de to surret en smule med navigeringen i tåken, uten at de ble uvenner av den grunn. Verre gikk det med det andre laget. Et sjeldent tilfelle av krangling oppsto da Benedicte hevdet at Mali ikke kunne lese kart - til tross for at hun er norgesmester i orientering.

— Vi er her, sier Mali og peker på kartet.

— Jeg stoler ikke på deg. Du er norgesmester i navigering, men du er jo så dårlig på det! Det er helt utrolig, mener Benedicte.

Mali innrømmer at hun hadde lyst til å skrike tilbake, men i ettertid bare ler hun av episoden:

— Benedicte var bare litt sliten og irritert. Hun hadde ikke så mye erfaring med kart, og var litt frustrert. Men jeg lot henne bare si det hun sa, sier Mali til Seher.no.

Mali favoritt

Håkon Halstensen holder nettopp Mali som favoritt til å komme seg først til Nordkapp:

— Det var min første innskytelse rett etter at jeg røk ut.

Selv er han strålende fornøyd med at han fikk være med i fem uker på tur.

Jeg har mange fantastiske minner fra naturopplevelser og det å bli kjent med mange mennesker på så kort tid, sier 40-åringen fra Molde.