KRISTIANSAND: – Vi ønsker å heve avtalen med Quart på grunn av mislighold, sier saksbehandler Per-Christian Nygård i Kristiansand Eiendom.

Denne uka ble oppsigelsen sendt Quart Holding AS, som er ett av Quart-selskapene som ikke er rammet av konkurs. Det var Quart Event AS og Quart Service AS som 5. oktober ble slått konkurs i Kristiansand Tingrett.

Quart Holding AS er moderselskapet i Arild Bulis Quart-konglomerat. Buli har tidligere uttalt at han kan tenke seg å arbeide videre med festivalen, og merkevarenavnet Quart tilhører fremdeles dette selskapet.

– Vi vet ikke hvor mye midler som ligger i Quart Holding, men jeg kan jo si at vi ikke har store forhåpninger om å få utbetalt det vi har utestående, sier Nygård i Kristiansand Eiendom.

Arild Buli besvarte i går ikke Fædrelandsvennens kontaktforsøk gjennom oppringning og sms.

Fædrelandsvennen har fått tilgang til kontrakten mellom kommunen og Quart Holding AS. Den omfatter for det første leie av kontorbrakka, en gara sje og et lager på Odderøya.

I tillegg kommer bruk av Plenen, Bendiksbukta, Gravane, Odden, Salamanderparken, Odderøya Amfi, Nedre Torv og Nodeviga i løpet av uke 26, 27 og 28. Kontrakten gjelder både 2009 og 2010. Samtidig er leien for torvet, Nodeviga og Gravane holdt kun til uke 27 i 2010. Leien på 230.000 for festivalområdene ble i for kant av festivalen ettergitt av politikerne.

Men leie for bygningene skal Kristiansand Eiendom ikke ha mottatt siden juni.

– Vi har nå utestående 127.000 i ubetalt leie som vil bli sendt via de vanlige kanalene til inkasso. I tillegg har vi en del påløpte dagbøter i denne forbindelsen, sier Nygård.

De kommunalt ansvarlige er også misfornøyde med den manglende oppryddingen etter Quart.

– Sist jeg hadde kontakt med Arild Buli var via e-post 14. september. Da lovte han at det skulle bli ryddet opp. Det har ikke skjedd, sier Nygård.