Krangelen mellom Oasis-gitaristen Gallagher og Jay-Z har pågått siden førstnevnte uttalte seg kritisk til at Glastonbury-festivalen hadde booket rapstjernen som en av hovedartistene på årets festival.

– Festivalen er bygget rundt gitarbasert rock. Jay-Z passer ikke inn, sa Gallagher til BBC etter at det ble kjent at rapperen var hentet inn.

Gallagher mente hip hop ikke hadde noen plass på festivalen.

Debatt

Debatten lot ikke vente på seg

– Jeg har aldri opplevd lignende før. Vi skriver 2008, hva er greia? Dette er gammelmannstenkning, det er ikke slik verden fungerer lenger, svarte Jay-Z til BBC.

Denne helgen benyttet rapperen anledningen til å disse Gallagher ytterligere under en konsert i Madison Square Garden i New York. Jay-Z leverte følgende linje til Gallagher: «That bloke from Oasis said I couldn't play guitar/Somebody should have told him I'm a fuckin' rock star. » Jay-Z fulgte opp med å sende en linje fra bandets superhit, «Wonderwall» tilbake i fjeset på Gallagher: «Today is gonna be the day that I'm gonna throw it back to you» , erklærte han.

Toner ned

Nå er Oasis-gitaristen mest opptatt av å tone ned konflikten. I et intervju i den siste utgaven av musikkmagasinet NME beklager han seg.

– Jeg sa ikke at jeg var bedre enn Jay-Z som en person eller at rock er bedre enn hip-hop. Jeg sa det jeg sa og det var feil, eller det ble tolket feil, og nå er det blitt alt dette, sier Gallagher, og henviser til mediaoppstyret som har fulgt saken.

Gallagher sier til NME at han akter å skvære opp med rapperen. Han insisterer også på at Jay-Z er fan av «Wonderwall» på tross av dissingen fra scenen.

– Jeg vil ta en øl sammen med ham en dag, sier Gallagher.