KRISTIANSAND: — Jeg har ikke peiling på hvor de har disse navnene fra. Det er tatt helt ut av lufta, sier Daniel Nordgård om ryktene rundt Linkin Park og The Hives.

På festivalens egen forumside ble disse bandnavnene forrige uke påstått å være høyaktuelle av et menig forummedlem. Begge, og spesielt Linkin Park må sies å være av hovednavnkaliber i et skrint bookingår.

Avliver ikke

Det som gjør saken interessant er at festivalsjef Daniel Nordgård ikke går veldig langt i å benekte ryktene når han på forumet svarer:

«når det gjelder de andre bandene som blir trukket fram (Linkin Park, The Hives og Groove Armada red.anm.), kan jeg meddele at vi ikke kommer til slippe de nevnte bandene i den nærmeste fremtid.»

Enda mer interessant blir dette sett i lys av at Fædrelandsvennen for en måned siden fikk sterke signaler på at nettopp The Hives og Linkin Park var blant de få potensielle hovednavnene Quart har å velge blant. Det er heller ingen tvil om at Quartfestivalen har lagt inn bud på disse.

— Betyr det du skriver på forumet at dere kan komme til å slippe disse bandene i en litt fjernere fremtid?

— The Hives er et veldig tøft band som jeg ville likt å se på Quart. Det kan jeg si. Men det er ikke riktig at vi er inne i en prosess med å booke dem nå. Du kan nevne både disse og 20, ja 50 andre band som jeg kan gi samme svar om, sier Nordgård.

Til kontrast har også Madness vært nevnt på ryktebørsen, men dette bandet nekter Nordgård kategorisk for at er aktuelt.

— Dem har vi aldri hatt på blokka i det hele tatt, så jeg skjønner ikke hvor dette kommer fra. Det er heller ikke riktig at The Hives og Linkin Park er de eneste tilgjengelige headlinerne. Det stemmer at det er relativt få hovednavn, og de har hatt en enorm prisøkning, medgir festivalsjefen. Den tidligere SV-politikeren kan styre sin begeistring for markedskreftenes spill i festivalbransjen.

Fem navn

Quartfestivalen har hittil offentliggjort fem navn til festivalen 2. til 5. juli, nemlig Kent, Madcon, Anna Järvinen, O'Death og The Grand. Hvilke scener de skal spille på er ennå ikke klart.

For øyeblikket får ikke Quart noen konkurranse fra Hovefestivalen om verken Linkin Park eller The Hives.

— Jeg har ikke lagt inn bud på noen av disse for øyeblikket, men hva som skjer videre er vanskelig å spå, sier Toffen Gunnufsen, musikksjef på Hovefestivalen.

Selv har han nå 27 band på plakaten til å spille på de samme tre scenene som i fjor. Ett av dem, svenske In Flames kommer til å gå som headliner fredag 27. juni.

— Kanskje vi får inn en co-headliner til dem. Vår strategi er at vi ikke trenger en stor headliner hver dag. Vi skal ha en sterk nok totalpakke for å selge den enkelte dagen. Men jeg jobber for å booke 2-3 store headlinere nå, og skal ha på plass mer enn 50 band til, sier Gunnufsen.

Utsolgt

Han kan ellers melde om godt billettsalg.

— Vi trodde det var noe feil med Billettservice-systemet i jula, men det viste seg faktisk at julepassene våre var utsolgt, sier han fornøyd. Det betyr at 800-1000 ukespass til Hovefestivalen allerede har gått. Det er det samme som 4-5000 enkeltbilletter. Hove er altså igjen i ledertrøya på festivalsørlandet.