Fædrelandsvennen har fått tilgang til kontraktene til de fleste av årets hovednavn, med unntak av dem som opptrådte 30. juli. Hvor mye Slash, Ozzy, Fergie og Ron Wood kostet festivalen er ennå ikke dokumentert, men etter det Fædrelandsvennen får opplyst fra informert hold kostet opptredenen rundt 10 millioner kroner.

– Jeg har ingen kommentar til noen ting rundt artistkontrakter. Disse tingene er strengt taushetsbelagte. Det at illojale medarbeidere lekker dette til avisen, kan ikke jeg forholde meg til, sier festivalsjef Arild Buli.

Buli har tidligere fortalt at totalbudsjettet for årets festival var på 100 millioner kroner. 50 millioner skulle brukes på booking, men nå tyder det på at artistutgiftene har vært langt lavere.

20 millioner totalt

Honorarene til Korn, Placebo, Young Jeezy, Marilyn Manson, Black Eyed Peas, Chris Cornell pluss noen mindre artister beløper seg til 7,7 millioner til sammen. Totalsummen på 17,7 millioner for de største artistene er dermed et godt stykke unna de annonserte 50 millionene.

– Summen vi oppga var det vi var villige til å bruke på artister hvis det var nødvendig. Det trenger slett ikke bety at det er så mye vi har brukt når regnestykket nå blir gjort opp, sier Arild Buli.

Årets Quartfestival kommer ifølge Buli til å ende med et underskudd på rundt 30 millioner kroner. De fleste artisthonorarene ble betalt på forskudd, men mange av de ansatte venter fremdeles på lønn. Festivalsjefen leter nå etter en stor investor som kan gå inn og kjøpe festivalen.