De ble vel mottatt med debutplata «Skambankt», og snart får du altså påfyll fra gruppa med utropstegn bak hver sangtittel.

— Vi fikk sagt mye på den forrige plata, og nå har vi gått litt videre i våre meninger, sier frontfigur og vokalist Terje Vinterstø, alias Ted Winters.

Med sangtitler som «Revolusjonens Aggregat!» og «Kapitalens Spel!» er det kanskje ikke så rart at gruppa har blitt sammenlignet med band som Sex Pistols, Ramones og Stooges.

— Vi har da meninger som alle andre, sier bassist Tollak Friestad, alias Don Fist.

Tekstene ikke så viktig

Likevel avblåser de at tekstene har stor betydning for bandet.

— Det er så typisk at fordi vi synger på norsk, så må vi snakke masse om det vi skriver. Og vi har blitt flinke til å skrive, konkluderer Winters.

Vi lar med det temaet ligge.

Styrkedrikk

«Eliksir» heter den nye plata fra Skambankt, og for alle Harry Potter-fans er det synonymt med en trylledrikk.

— Plata er en slags rocke-styrkedrikk, forklarer Winters.

Kaizers-relasjoner

Skambankt har måttet tåle en del sammenligning med Kaizers Orchestra. Kanskje ikke så rart, da frontfigur Ted Winters spiller gitar i nettopp Kaizers.

— Det er et slags tveegga sverd. Det er plagsomt med journalister som hører Kaizers i alt vi gjør. Men det har definitivt hjulpet oss i gang med tanke på pr, sier Kaizers gitaristen.

Turné

Det er allerede lagt ut smakebiter fra «Eliksir» på bandets hjemmeside, og den første singelen «Tyster» er i disse dager blitt en radiohit. Faktisk den første radiohiten til Skambankt.

I februar blir det turne, med Stavanger som første spillested.

— Vi vurderte hjembyen vår, Klepp, men det er jo ikke så mange konsertplasser der, humrer Don Fist.

Også til Danmark

Skambankt har gjort inntrykk på det danske publikum, og etter en suksessfull konsert på Roskilde Festival i 2005, og mange konserter i landet inkluderer de Danmark på turnelista.

— Vi tar to uker i Norge før vi stikker til Danmark og gjør noen spillejobber, forteller Winters.

For nå er det øving som gjelder for Skambankt. Med bandmedlemmer bosatt i forskjellige landsdeler blir det ofte langt mellom hver gang de møtes.

— Til og med vi må øve, konkluderer Winters.