— Jeg fryder meg. Det er en fantastisk nyhet at vi er kvitt Quart. Festivalen har vært en dårlig aksje både økonomisk og kulturelt.

Steinar Kristiansen sier Kristiansand ikke trenger en festival hvor ungdom bruker dop som de ødelegger livet med, eller en festival hvor grisehoder flyr og artister har sex åpenlyst på scenen.

– Håper kristenfolket mobiliserer

– Mye har vært kulturelt søppel og har vært langt fra de tradisjoner og verdier vi har i vår by. Det har vært en festival for tilreisende, ikke for lokalbefolkningen. Og millioner er kastet bort, penger som Kristiansand mye heller burde brukt på lavkultur og på å støtte de mange små festivaler og arrangementer som skjer rundt omkring, sier han.

Kristiansen viser til Øygospel på Flekkerøy som eksempel. Et arrangement som får 100.000 kroner i støtte i år.

– Tenk hvor mye som kan vokse fram for småbeløp. Nå ser jeg muligheter, og jeg håper kristenfolket virkelig mobiliserer. Nå trenger vi nye og sunne kulturtilbud. Gjerne mange små, utover hele året. Da får vi en spennende og god by.

Booket verdensstjerne dagen før nedleggelse

Dagen før festivalen ble lagt ned, hadde Quart booket verdensstjernen NAS. Rapperen ble den siste bookingen i Quarts 17 års lange historie.

Billettsalget sviktet, med i overkant av 11.000 solgte billetter, hvor av kun 2052 solgt til privatpersoner. Et forferdelig svakt tall med tanke på målet om 30 000 solgte billetter. Quartfestivalen har i tidligere år ofte hatt over 50 000 solgte billetter.

Kanskje hadde billetsalget fått et lite oppsving med NAS, men trolig ville det ikke hjulpet nok. I følge festivalsjef Daniel Nordgaard var det veldig skuffende å følge med på billettsalget i etterkant av store bookinger.

– Det ga nesten ikke utslag, uttalte Nordgaard på pressekonferansen fredag.

De 2052 personene som har kjøpt billett til årets Quartfestival får neppe pengene sine tilbake. Det melder advokat og konkursekspert Morten Haugen i Rime advokater til VG.

Prisen for festivalpass var på 1750 kroner, mens dagspass kostet 600 kroner.