KRISTIANSAND: — Onsdag blir en merkedag for kulturlivet på Sørlandet. Da starter arbeidet med å rydde tomta til det nye kulturhuset «Kilden». Alle er velkommen til å delta på arrangementet, sier brukerkoordinator Gunnar Grimstad

Den offisielle byggestarten markeres med et fem minutters rivingsstunt i regi av teatersjef Alex Scherpf, og ellers blir det verbale innslag ved styreleder Stein Hannevik, ordfører Jan Oddvar Skisland og fylkesordfører Thore Westermoen.

BLØTKAKE.

— Vi har dessuten lagt opp til å orientere om prosjektet på storskjerm i en av lagerhallene, som senere skal demonteres, forteller Grimstad.

Han byr også på kaffe og bløtkake under tak til alle som møter fram. Spesielt invitert er politikere fra formannskap og fylkesutvalg.

Kulturhustomta på Silokaia skal i første omgang ryddes for to lagerhaller, båtgarasje og jernbanespor. Dessuten skal den gamle kaifronten rives. Senere skal det mudres, bygges ny kaifront og sprenges plass til et stort parkeringshus. Meningen er å bruke utsprengt masse til å forlenge tomta ut i sjøen. Det er firmaet Rive- og Knuseservice AS som innleder anleggsperioden. Den vil vedvare fram til utgangen av 2010. Innflytting og klargjøring av bygget skjer i første halvår 2011, mens selve åpningen finner sted høsten 2011. STORSTUE.

Arbeidet med planleggingen pågår for fullt. Forprosjektet avsluttes i disse dager og vil bli lagt ut for offentligheten etter behandling i eierselskapets styre i begynnelsen av mars. I løpet av sommeren 2008 skal arbeidet med selve kulturhuset igangsettes.

«Kilden» skal bli Sørlandets kulturelle storstue. Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør vi ha fast tilhold i bygget, som skal romme en stor konsertsal med 1200 sitteplasser, teater- og operasal med 350-730 sitteplasser, en flerbrukssal med 250 sitteplasser og en biscene for teater med inntil 150 sitteplasser. I tillegg skal det bygges verksted, prøvesaler og kontorer for institusjonene som skal inn i bygget.

— Annen aktivitet som gjestespill av teater, ulike konsertformer, opera, dans, kurs og konferanser - og ikke minst presentasjon av det regionale kulturlivet, vil bli en vesentlig del av tilbudet i det nye kulturhuset, forteller Grimstad.

Tekst: Terje Gitmark Eriksen

terje.eriksen@fvn.no - 38 11 32 55