KRISTIANSAND: Bookingsjef Andy Inglis kunne i dag fortelle at han har booket fire nye band til sommerens festival. Alle fire hører hjemme i elektronika-sjangeren, og er ifølge Inglis tenkt plassert enten i Hallen på Odderøya eller i byen som en del av KlubbQuart.

— Hvorfor har du booket akkurat disse?

— Fordi vi elsker dem! Vi booker alt, så lenge det er bra, og alle disse er strålende innen sine sjangre, sier Inglis.

Disse er booket:

Justice (Frankrike) MySpace

Består av duoen Gaspard Augé og Xavier de Rosnay. Har laget remikser av blant annet Britney Spears, NERD, Fatboy Slim og Daft Punk. Ga ut sin første single, "Waters of Nazareth" i 2005. Digitalism (Tyskland) MySpace

— Disse ble jeg tipset om av en fast Quart-gjenger. Ifølge ham vil de "lyse opp publikums sjel", og bruker indierock-elementer blandet med dansbare rytmer, sier Inglis.

Trentemøller (Danmark) MySpace

Anders Trentemøller fra København har holdt på siden 1997, og spiller house- og techno-basert elektronika.

DJ Surgeon (England)

Heter egentlig Anthony Child, og var med på å starte en techno-klubb i Birmingham allerede i 1989. Ga ut sin første EP i 1994. — Surgeon er en av mine personlige favoritter. Han er en av de mest respekterte techno-DJene i England, og kjører en mørkt og minimalistisk stil, sier bookingsjefen.

Det har tidligere vært snakk om å lage en klubbscene ved Parko, men det er foreløpig uklart om noen av disse fire blir å finne her under festivalen.

Ifølge festivalsjef Daniel Nordgård vil Quartfestivalen arrangere klubbkonserter både på eksisterende utesteder og i lokaler som skal brukes kun under festivalen. Hvorvidt det blir noen klubbscene ved Parko er fremdeles ute i det blå.

Ingen headlinere i sikte

Ingen av dagens nybookede artister kommer trolig til å trekke de store massene, og det er fremdeles usikkert når Quart kan dra frem de store kanonene som skal stå øverst på plakaten.

— Vi jakter på 16-20 artister som kan være headlinere, men det er nok en stund til vi har noen i boks. De store artistene har en omfattende turné-plan som det tar tid å sette sammen, og tar derfor lang tid å få bekreftet, sier Inglis.

Markedet for de store artistene er som kjent strammere enn noen gang, og ifølge Inglis må man tenke nytt for å sikre publikumstilstrømningen.

— Vi forsøker å booke de beste innenfor hver sjanger, slik at alle har en grunn til å komme. Vi ønsker ikke å være den største festivalen, men den beste, sier Inglis, før han forteller om en av utfordringene de møter:

— Noen artister må ha med seg så mye utstyr at det ville kostet en formue å få dem hit. Vi var i kontakt med et band som bruker en gigantisk storskjerm i sceneshowet sitt. For å få fraktet den hit måtte vi ha leid et militærfly som mellomlandet i utlandet, sier Inglis.

Flere band fredag

Fredag skal Quart etter planen offentliggjøre minst fem nye band.

— Det er litt norsk pop, samt noe indie-pop og indie-rock fra Storbritannia, sier Inglis.

Ingen av disse kommer trolig til å fylle headliner-rollen, men et av dem skal ifølge Inglis kunne være blant hovedattraksjonene på hovedscenen på den nye Idrettsplassen.