ÅSERAL: — Vi er i ekstase, dette er helt fantastisk, sier de fire i Camedar. De befinner seg bak scenen, like etter at juryleder Kjetil Nordhus har forært dem en innrammet diplom med deres navn på. Guttene er svette og glade, og har litt trøbbel med å finne ut hvilket ben de skal stå på.

Håp

-Vi var ganske sikre på at Endymion kom til å vinne, sier trommeslager Jardar Rike.

— Men vi hadde jo et håp, skyter de andre inn.

-En utrolig boost for bandet, sier Jardar. Et lyst og bustete hode stikker inn på backstagerommet. Det er Såvi Stubseid, gitarist i Dismeth. Bandet hans gjorde det bra, men måtte likevel se seg slått av indierockerne. Det liker han sånn passe.

— Jeg er misunnelig, men på en god måte. Vi diskuterte det i bandet, og vi trodde faktisk at Camedar kom til å vinne, sier han.

Kjetil Nordhus i juryen ble omtalt av konferansieren som syvende far i Høgspent-huset. Nordhus var med i juryen for tredje år på rad, og visste hva han så etter.

— Camedar skilte seg ut, og spiller en musikkstil som ikke er så vanlig her på Sørlandet. Bandet fremstod som en enhet på scenen og hadde kule låter, sa han. Men han påpekte at det var mange som bra, og syntes det var høyt nivå i år.

Imponerte.

  • Det var helt klart flere som imponerte oss i dag, og som blir spennende å følge fremover, sa Nordhus. Blant disse var de knallharde kvindølene i Endymion. Med sin heftige trashmetall fikk de opp headbanger-faktoren betraktelig. Med sine to låter «Luckbringer» og «Shadow of me», fikk de jurymedlem Per Åge Mykstu i juryen til å utbryte:

— Nå e e kry over å ve Kvindøl! Han kommenterte også guttenes tøffe stil, og ikke minst deres enormt brede beinføring. Og selv om Endymion nok vant akkurat den konkurransen, var det mange i kategorien. Av ni påmeldte band var det mye hard rock, og kun to jenter. Julie Clarisse Froholt sang og Anne Ødegaard spilte piano i duoen «A true story». De leverte en meget personlig tolkning av «Losing my religion». Som jurymedlem Torgeir Eikeland sa det:

— En nydelig omarrangering av en gammel «REM-sviske». Men det holdt altså ikke til å vinne premien til en verdi av 25.000 kroner. Camedar får demoinnspilling i studio, og betalt spillejobb på Eikerapen Roots.