Bildet er fra den kommende sesongen av «The Handmaid’s Tale». Bildet er fra den kommende sesongen av «The Handmaid’s Tale». Foto: HBO Nordic

Filmblogg: Jubel i juni

HBO Nordic smeller til med en rekke spennende premierer i juni som er verdt å juble for, som nye sesonger av «The Handmaid’s Tale» og stjernespekkede «Big Little Lies».

1. juni starter festen med «Deadwood: The Movie». Filmen er basert på den kritikerroste serien med samme navn av David Milch, og har du ennå ikke sett serien er det bare å hive seg over sesong 1-3 på HBO Nordic. For selv om det kanskje ikke er den det snakkes mest om, er det absolutt en av de beste seriene. Filmen gjenforener de uforglemmelige karakterene fra serien etter 10 år for å feire South Dakotas innlemmelse som amerikansk delstat, og gamle konflikter og feider blusser opp igjen.

6. juni slippes de tre første episodene fra den tredje sesongen av «The Handmaid’s Tale». Og snakker vi om gode serier, er dette en av de aller, aller beste. Den prisbelønte serien er basert på Margaret Atwoods roman med samme navn. Forfatteren slipper for øvrig endelig en oppfølger 10. september, 34 år etter den første. I serien er hovedpersonen Junes (Elisabeth Moss) kamp mot det dystopiske regimet Gilead i fokus denne sesongen. De har ikke klart å knekke henne, og mot alle odds kjemper hun for å slå tilbake mot fundamentalistene. I stedet for «Blessed be the Fruit» blir det nå «Blessed be the Fight».

10. juni er det klart for den etterlengtede premieren på sesong to av «Big Little Lies». Den stjernespekkede og kvinnesterke serien med navn som Nicole Kidman og Reese Witherspoon på rollelisten, blir nå ytterligere forsterket med fabelaktige Meryl Streep. Igjen må venninnene takle ondartede løgner og sårbare ekteskap, og i registolen finner vi Oscar-vinner Andrea Arnold som har laget «American Honey», en av vår tids aller beste filmer.

17. juni kommer den nye serien «Euphoria» som er produsert av blant andre artisten Drake, og som handler om en gruppe high school-elever som navigerer seg gjennom en verden av dop, sex, identitet, traumer, sosiale medier, kjærlighet og vennskap. I hovedrollen finner vi multitalentet Zendaya («The Greatest Showman»), ellers på rollelisten finner vi blant andre Maude Apatow («Girls») og Eric Dane («Grey’s Anatomy»).

17. juni har også «City on a Hill» premiere. Serien har blant andre Kevin Bacon og Aldis Hodge i hovedrollene, og på produsentsiden finner vi store navn som Matt Damon og Ben Affleck. Serien handler om Boston på begynnelsen av 90-tallet, hvor voldelige kriminelle hadde fritt spillerom da de lokale politikerne og politiet var både korrupte og rasistiske.