Brian Molko i Placebo brukte ikke mye tid på å flørte med publikum mellom låtene. Han behøver ikke det. Akkurat nå er Placebo Europas største rockeband.

Det virket lite relevant da Quart09 booket Placebo. Men for en drøy måned siden, da de lanserte albumet «Battle for the sun», hørtes det langt bedre ut. Albumet er bra. Nå topper de listen over hvilke album som selger mest i Europa, og har også en av de mest spilte radiolåtene i mange land med «For what it’s worth».

Placebo spilte også under Quart i 2006 i kjølvannet av albumutgivelsen «Meds». Konsertsettet deres var ikke like bra da. Hvor mye «Meds» Brian Molko tar og har tatt er ikke godt å si, men på Quart09 framstod både han og resten av bandet som veldig freshe og vitale.

Kjernen i Placebo er bare en trio. På amfiscenen var de seks. Vi fikk med andre ord full lydpakke i et tøft og fett uttrykk mens de rullet ut de gode låtene fra «Battle of the sun», pluss noen av deres mest kjente hits. Vokalarbeidet til Brian Molko er fortsatt litt statisk, og mange av låtene er litt like. Men dette virker ikke så sjenerende lenger.

De forlot scenen etter tre kvarter, men kom heldigvis tilbake for å gjøre femten minutter til. Da timen var fullendt, var det grunn til å være fornøyd. Veldig fornøyd!