Artist: Ylvis

Plateselskap: Universal

Sjanger: POP

Det er morsomt og svært underholdende å se Ylvis gjøre sine show i en eller annen sal. De fikser også TV-formatet med showet «I kveld med Ylvis live», og musikkvideoene deres kan være både fullpakket av gode ideer, banebrytende og ustyrtelig morsomme.

Men når det visuelle forsvinner, så er det ikke så mye igjen. Det viser dette albumet til fulle. For det er bare sang og musikk på dette debutalbumet til Bård og Vegard Ylvisåker. Og ja; dette er faktisk deres debutalbum. Vi kjøper ikke de dystre spådommene om at album er ut, er argumentet deres. For tenk om batteriet på mobilen eller PC’en er dødt, eller det ikke er internettdekning på hytta. Da kan det være greit å ha en CD-versjon også.

Glem det! For denne samlingen av Ylvis sine låter fra høstens sesong av TV-suksessen «I kveld med Ylvis» funker ikke med bare lyd. Greit nok av noen av tekstene framstår som platte og meningsløse; melodiene framstår som enda verre uten bilder. Unntaket er «I Will Never Be a Star», som faktisk både er fengende og forførende.

Her er også noen gamle låter; av dem er ikke «Massachusetts» så aller verst. Men de fleste andre er det; nemlig verst. Heia Ylvis, men dette funker ikke.