OaklandRainPlatecover.jpg

Det er både lett og billig å kalle Oakland Rain for Sørlandets svar på First Aid Kit. Men det er godt ment, og det er faktisk en hedersbetegnelse.For det er akkurat som med de svenske søstrene i First Aid Kit; nemlig at det låter friskt, ungdommelig og fint i en sjanger og i en musikkstil som egentlig hører hjemme på 60-tallet. I alle fall på noen av låtene på denne fem spor lange EP’en. Det hører vi allerede på åpneren «Give Me Love», som er en vakker og nydelig låt så fett produsert at vi snakker Phil Spector. Fett, fengende og forførende.

Tvillingsøstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen på 19 år viser hvilket stort talent de besitter. I studio med Morten Martens har de antagelig fått ut det beste av seg. Vi gir ikke ekstra poeng for lav alder. Låten «Give Me Love» er så forførerisk god at det spiller ingen rolle om man er i slutten av tenårene eller 40 år eldre. Men at duoen bare er 19, gjør at forventningene stiger til neste utgivelse. For hvor skal dette ende når det allerede nå låter så bra?

Andrelåten «Shelter» er rolig, stemningsfull og besnærende . Som et slags møte mellom Alison Krauss og Nanci Griffith. Nydelig utført. Det er bare å spille den om og om igjen. «Bathroom Floor» har et helt annet uttrykk. Opptempo og festlig med pulserende rytmikk. Den rolige, såre og melankolske «5000 Lanterns» er et lite mesterverk i seg selv. Vidunderlig! Og til slutt får vi den bombastiske og småtøffe «Elephant Nation», som viser hvilket spenn det er i uttrykket til Oakland Rain.

De har lenge vært en snakkis . Forventningene er store. Allerede nå framstår de med en selvfølgelig selvsikkerhet som gjør godt for oss som lytter på dem. Dette er bra! De fem låtene på denne EP’en skaper en atmosfære det er vanskelig å motstå med tekster som tidvis har samfunnsengasjement i seg, og som i alle fall holder mål på alle måter.

I april skal de ut på veien som support for Jonas Alaska. Det bør bli en god fortsettelse på den allerede imponerende begynnelsen. For det de gjør her er en aldri så liten sensasjon. Det var det også da First Aid Kit leverte sine første låter. Nå spiller de overalt i verden. Det kan også Oakland Rain komme til å gjøre en eller annen gang i framtida.

Akkurat nå og utover i påsken får vi bare kose oss med disse fem låtene. Uansett vær og uansett hvor du er.