Sjanger: Komedie

Nasjonalitet: Norge 2015

Regi: Ole Endresen

Manus: Ole Endresen

Skuespillere: Linn Skåber, Morten Ramm, Hege Schøyen, Nils Jørgen Kaalstad, Kristofer Hivju, Jon Øigarden, Christian Skolmen

Aldersgrense: 12 år

Jeg er absolutt fan av Ole Endresens humor og stilistiske språk, og har ledd godt av flere av hans tidligere prosjekter som «Kong Curling». «Jakten på Berlusconi» fra i fjor hadde også en del morsomme scener og karakterer, og «Wendyeffekten» er en slags videreføring av den.

Vi møter mange av de samme karakterene som Nico (Jon Øigarden), Vigdis (Hege Schøyen), de finske torpedoene, og Svenn fra økokrim (Morten Ramm). I tillegg møter vi nye karakterer som den prostituerte Wendy (Linn Skåber).

Handlingen foregår på østkanten av Oslo, nærmere bestemt Bøler. Bydelen har sitt eget velsmurte økosystem. Systemet viser seg å være svært sårbart for endringer, og da likviditeten fordufter står de foran tidenes crack. Kun én manns fingeravtrykk kan åpne slusene igjen. Bankmann og Wendys faste kunde (Nils Jørgen Kaalstad), men han er sporløst forsvunnet.

En heseblesende jakt er i gang, og det er mange som vil ha tak i bankmannen, eller fingeren hans.

Hovedproblemet er at plottet er rotete og det blir vel mye fjas. Selv om retrolooken på filmen er stilistisk kul, blir det forvirrende når handlingen foregår i vår tid. Likevel elsker jeg galskapen og forventer store ting av Ole Endresen i fremtiden.