Ingen overraskelser her på hennes femte soloalbum. Ikke noe som kan få deg til å miste pusten eller ta av med et høylydt brøl. Det er bare så godt utført. Så trygt, så fint og så herlig å lytte til.

Claudia Scott har hatt det i seg hele tiden, hele den lange veien. Fra hun vokste opp med sin artistfar i Bergen, via triosamarbeidet med Big Hand og Casino Steel, til lange opphold i Danmark og i Nashville. Claudia Scott kan sjangeren, og denne gangen leverer hun en sjangervinner.

Det har hun fått til med litt hjelp av meritterte sangskrivere i Nashville, og mye hjelp av norske musikere som kan dette så godt; nemlig blant annet Christer Knutsen, Nicolai Eilertsen fra BigBang, Erland Dahlen og Øyvind Blomstrøm fra El Cuero. Flere av musikerne har spilt sammen med Sivert Høyem. Han dukker opp med sin fyldige stemme på den sfæriske balladen The Devil’s House.

Her er hele spekteret av americana; intens bluegrass på "Mr. Bones", fengende countryrock på tittelkuttet og umiddelbar og hektende countrypop på "The Price You Pay". Jevnheten regjerer. Konsert på Håndverkeren i Kristiansand 22. februar.

ClaudiaScott.JPG Foto: Eva Myklebust