Norge 2011

Regi: Kristoffer Metcalfe

Manus: Frederick Howard, Kristoffer Metcalfe, Peder Fuglerud, Stian A. Eriksen

Skuespillere: Kåre Hedebrandt, Eira K. Stuedahl, Harald Borg Weedon, Jana Opsahl, Isak Nikolai Iveland Solli, Fridtjov Såheim

Musikk: Arvid Falch, Christian Engebrigtsen

Sensur: Tillatt for alle

Egnethet: Ungdom

SE TRAILER ØVERST I SAKEN!

Det måtte jo komme, en ungdomsfilm som henter sitt stoff fra Norway Cup. Men det er ingen film som behandler Norway Cup med virkelig innsikt og seriøsitet, det er en søt og småfrekk komedie som bruker Norway Cup som bakgrunn for en forelskelsesfilm av tradisjonelt merke: Ny gutt, svensk denne gang, Lukas, ankommer med sin mor (hvorfor er alltid heltene i dagens barne – og ungdomsfilmer uten en mor eller en far, de har aldri et forelderpar lengre!) til en småby på Østlandet. Han er spinkel og bryr seg mer om musikk enn fotball. Han forelsker seg lynfort i klassenes søteste jente, hun er keeper på jentelaget i fotball og kjæreste med kapteinen på guttelaget. Han melder seg på fotballaget, selv om han spiller slik Bambi oppfører seg på isen.

Og se så om ikke begge lagene blir med i Norway Cup. Og så ruller både fotballen og hormonene…

Kvikk regi, småfrekke replikker, søt både i bunnplanet og i konklusjonene, iblant litt tafatte og overtydelige skuespillerprestasjoner, men for all del: Her har vi med amatører å gjøre, som aldri har vært foran et kamera før.

Fasit: Filmen går sikkert rett i mål hos målgruppen!

SE TRAILER ØVERST I SAKEN!