Oskar Ørskog (17) har kledd seg i en grønn lateksdrakt for å få oppmerksomhet. Foto: Eva Myklebust
Tvillingene Ina og Maren Bract på 21 er begge kleddd i svart. Det mener de er praktisk på festival. Foto: Eva Myklebust
Emily Hillersøy (16), Marte Hinna (17), Sunniva Bjørnå (16) og Celine Tversås (16) sverger alle til den korte denimshortsen. Foto: Eva Myklebust
Gina Neset (17)m Maria Hansen (17) og Karen Ausland (17) synes at hatten er en del av antrekket. Foto: Eva Myklebust
Capsen bak fram er en gjenganger på Hove. Her er kompisene Rachid Jamali (18) og Chris Leon Johansen (17) i matchende capser. Foto: Eva Myklebust
Sorety Darge (17) og aj-mai Jeng (18) er begge inspirerte av Rihanna i klesveien. Foto: Eva Myklebust
Flere har farget håret sitt i ulike farger. Rosa og lilla er farger som går igjen på Hove. Anette Karlsen (20) farget håret rosa på impuls. Foto: Eva Myklebust
Alida Falck Sødal (19) synes lilla hår er kult. Foto: Eva Myklebust

— Det virker som om deminshortsen er inn på femte året på rad. Det virker som om den bare blir kortere og kortere for hvert år, sier Anna Mestad (22).

Anna Mestad (22) jobber i klesbutikken Junkyard på Hove, og følger godt med på festivalmoten. Foto: Eva Myklebust

Hun jobber for klesbutikken Junkyard på Hove, og har fulgt godt med på hva festivalfolket kler på seg.— Mønster er superhot i år, men jeg har ikke sett så altfor mange gå med det her. Det går mye i korte shorts og korte topper.

Guttene er litt mer variert i klesstilen enn jentene, men en ting går igjen - de går mye med caps, helst bak fram.

— Det virker som om folk går mye i svart og har en egen festivaloutfit som de ellers ikke går med. Det er mye blomster, hatter og rysjer. Folk blir litt mer hippie når de er på festival. mener Mestad.

En annen gjengganger er vennegjenger som kler seg i like klær for å markere at de er en del av en gruppe - gjerne med et humoristisk press. Andre kjører sin helt særegne stil for å få oppmerksomhet.

— Det synes jeg bare er morsomt. Alt er lov på festival. I går så jeg en som gikk rundt naken, kun med en poncho over seg.

— Har du et festivalmotetips?

— Store mønster er veldig kult. En festival er stedet der en kan kle seg litt spesielt, og ikke kle seg slik som alle andre.