«Rådmannen mener den fremforhandlede prisen på 21 millioner kroner for et salg av 49 % av aksjene i KinoSør er god, og at de fremforhandlede avtalene også ivaretar de ønsker og forutsetninger som lå som grunnlag for bystyrets vurdering av et salg på en god måte.«

Det skriver rådmann Tor Sommerseth i sin innstilling. En ringerunde Fædrelandsvennen har gjort til bystyrepartiene viser at det kan bli veldig jevnt når saken etter planen skal opp i bystyret 29. oktober.

Høyre for, Ap mot

— Det har vært snakket om at vi kunne få 10-115 millioner kroner, men nå får vi 21 millioner pluss at avtalen ivaretar elementene bystyret ønsket. Det er et enstemmig Høyre som vil gå for salg, sier Espen Saga (H), som også er styreleder i Kristiansand kino.

— Vi har ikke endret mening, og vil stemme mot salg. Den driften klarer kommunen utmerket godt selv, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Mette Gundersen.

— Uavhengig av pris ønsker vi at kinoen skal bestå på lokale hender. Da kan den lettere være en del av den kommunale kulturpolitikken, sier SVs Harald Hageland, og får støtte fra Hans Petter Horve fra Miljøpartiet De Grønne og Halvor Fjermeros fra Rødt.

Frp misfornøyd med prisen

— Vi hadde gjerne sett en høyere pris, men forstår at det ligger forutsetninger i avtalen som kan være med på å redusere prisen. Vi kommer til å gå for salg, men jeg må ta forbehold om gruppebehandlingen av saken, sier Frps gruppeleder Tor Sigbjørn Utsogn.

— Vi skal ha en nøye drøfting i gruppa vår, der vi skal se på innstillingen fra rådmannen. I utgangspunktet er det positivt å frigjøre kommunen fra frie oppgaver, slik at vi kan konsentrere oss om de lovpålagte. Men vi har ikke tatt endelig stilling til dette ennå, sier Demokratenes Vidar Kleppe.

Også Venstre, som i utgangspunktet er mot et salg, skal ta en ny runde på sitt gruppemøte.

Splittet KrF

KrFs bystyregruppe har vært splittet i synet på salg av kinoen tidligere, og er nok det fortsatt. Gruppeleder Grete Kvelland Skaara ønsker ikke uttale seg før mandagens gruppemøte, men sier at det kan bli aktuelt å la medlemmene stemme fritt.

— Vi pleier ikke å binde medlemmene, men ønsker å jobbe mot å komme til en enighet, sier hun.

— Det har hele tiden vært to-tre skeptiske i vår bystyregruppe. Personlig synes jeg det høres fornuftig ut å selge til den prisen, sier varaordfører Jørgen Kristiansen.

Det har ikke lykkes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra Pensjonistpartiets Odd Alik Salvesen.

Høyre og Frp, som har 20 av 53 medlemmer i bystyret, er de eneste som er utelukkende positive. KrFs 9 medlemmer er delte i synet, mens Ap, Venstre og de øvrige småpartiene, med totalt 22 bystyremedlemmer, er mot et salg. Pensjonistpartiet har tidligere vært positive til salg.