Ylva (15) fra Kristiansand er videre til The Stream-showcase

— Drømmen er å bli en artist og da trenger man hjelp til å komme ut og fram, mener Ylva J. Olaisen (15).

Publisert: Publisert:
 • Eva Myklebust -
Denne artikkelen er over fire år gammel

KRISTIANSAND: I TV2 sin nye musikkonkurranse «The Stream» har plateselskapene Universal Music, Sony Music og Warner Music gått sammen med Spotify om å oppdage nye artister.

Over 1200 artister har sendt inn sine bidrag til en nasjonal streaming-konkurranse. 1. mai ble konkurransen stengt, og de 100 mest streamede bidragene går videre til en showcase i mai og juni med Universal, Warner og Sony.

Syv sørlendinger videre

Ylca J. Olaisen (15) fra Kristiansand er en av sju sørlendinger som er videre. Hun streamet seg til topp med en cover av Adeles «Hometown Glory».

— Det var faktisk noen i redaksjonen i «The Stream» som hadde hørt om meg, og det er utrolig spennende at de kontaktet meg. Det er fantastisk gøy å være med videre. Jeg setter stor pris på alle som har vært med på å streame meg, forteller Ylva J. Olaisen til Fædrelandsvennen.

I tillegg til Ylva, er disse sørlendingene også videre:

 • Ozan fra Kristiansand
 • Marte Urke fra Kristiansand
 • RazAnt (Elias Razmara og Michael Antonio) fra Nodeland
 • Nixis (Nikolai Sissener) fra Arendal
 • Celina Gjerald fra Vennesla
 • Cecilie Kristiansen fra Vennesla

Hard konkurranse

Av de 100 artistene som er valgt går ti av dem videre. Ylva J. Olaisen er klar over at det er en hard konkurranse. Likevel ser hun på dette som en stor mulighet til å vise hva hun er god for.

- Drømmen er å bli en artist og da trenger man hjelp til å komme ut og fram, mener hun.

Og allerede har hun fått nasjonal oppmerksomhet da hun gjestet God morgen Norge forrige uke, og fikk billetter til å se sitt store idol, Adele.

- Hva slags forhåpninger har du til showcasen?

— Åh, ja det er jo enten eller. Enten ryker jeg ut, eller så vil de ha meg med videre. Man får en sjanse, og den skal jeg bruke godt! Nå er det bare å finne frem en låt som kan vise frem hele stemmen min. Jeg håper virkelig at de tar meg med, men går det dårlig så kommer dere likevel til å høre mere fra meg. Det er jeg helt sikker på.

Livesendinger

Plateselskapene skal etter showcasen og et par ekstra runder signerer tre artister hver som de tar med seg inn i live-sendingene. Espen Lind representerer Universal, Marion Ravn representerer Sony, og Cato Sundberg fra Donkeyboy representerer Warner.

Cato Sundberg fra Donkeyboy, Marion Ravn, programleder Tarjei Strøm og Espen Lind skal lede "The Stream" på TV 2. Foto: TV 2

Hver artist gir hver fredag i høst ut en ny låt på Spotify, som det norske folk kan streame på vanlig måte gjennom uka. Den som er streamet mest til neste fredag, topper listen. Resultatet fra streamingen teller halvparten av artistenes poengsum, det samme gjør telefonstemmer fra seerne. Den med lavest totalsum, må forlate konkurransen hver uke.

— I og med at alle de ni artistene i live-sendingene allerede har sikret seg platekontrakt og ukentlig gir ut ny musikk, starter The Stream på mange måter der andre talentkonkurranser slutter. Vinneren er med andre ord godt i gang med sin karriere allerede, og får blant annet et musikk-stipend for å gi den ytterligere fart, melder TV2 i en pressemelding.

Programleder for The Stream er Tarjei Strøm, trommeslager i band som Ralph Myerz og Datarock og tidligere programleder fra P3 og P13. «The Stream» kommer på tv til høsten.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
 1. Universal Music
 2. Marion Ravn
 3. Donkeyboy
 4. Adele
 5. Kristiansand