— Jeg tror vi er tvillinger, smiler Marte Wulff. Og Charlotte Qvale nikker.

— Det er utrolig lett å være helt seg selv med Charlotte. Vi forstår hverandre og er veldig på bølgelengde. Noen ganger er det bare sånn. Vi kunne egentlig vært sammen, hvis ... sier Wulff. Og ler.

Mono

Det er i hvert fall åpenbart at de to går godt overens, selv om de ikke har kjent hverandre så lenge. De møttes for første gang i forbindelse med en felles konsert på Mono i Oslo i fjor. En stund senere spurte Qvale Wulff om å spille piano for henne under en opptreden på God Morgen Norge.

— Det var rett etter den store debatten om kvinner i musikken. Jeg hadde nettopp blitt intervjuet på Dagsrevyen og følte at jeg gjorde en veldig dårlig figur. Jeg var tydeligvis veldig representativ for kvinner som bare bruker menn som musikere, forteller Qvale.

— Så det var derfor du spurte meg? spør Wulff.

— Neida. Men det passet godt.

Jobbet fort

Deretter ballet det på seg for mandalitt Qvale og kristiansander Wulff. Og den nye julelåten «Vi feirer jul», som er ute mandag, har de produsert på rekordtid.

— Jeg satt hjemme en kveld og laget en skisse som jeg sendte til Marte på telefonen. Hun svarte veldig kjapt med et refreng og et nydelig instrumental-hook, sier Qvale.

Alt dette skjedde for bare noen uker siden. Og mandag er låten ute.

— Vi har jobbet fort. Det har vært veldig gøy, og alt har bare stemt. Den satt ganske umiddelbart, og vi skjønte at dette var bra. Noen ganger funker det bare. Så sendte vi en demo til Universal, og like fort sa de «vi tar den», forteller Wulff.

Naturlig plass

A&R manager Yngve Næss i plateselskapet forklarer til Fædrelandsvennen hvorfor de har sagt ja til låten:

— Den har en god følelse av høytid og stemning samtidig som teksten sier noe om at ikke alle som feirer jul nødvendigvis er troende kristne. Likevel feirer de fleste av oss jul. Vi synes den har en naturlig plass i den tiden vi lever i.

Næss forteller også at det har kommet gode tilbakemeldinger fra flere radiostasjoner. Qvale sier imidlertid at de ikke har forsøkt å lage en hit.

— Hadde vi prøvd på det hadde jeg nok ikke følt det jeg føler nå, at dette er noe jeg er stolt av. Jeg hadde bare lyst til å lage noe fint sammen med Marte, sier hun.

Vil gjøre mer sammen

Sørlendingene skal etter hvert ha en aldri så liten juleturné, først og fremst på Sørlandet. Deretter er det vel ingen grunn til at de ikke skal gjøre noe mer som duo?

— Vi har en slags plan om det, vi har lyst til å skrive mer sammen, sier Wulff.

— Det blir helt sikkert mer, samtykker Qvale. Som også er i gang med et nytt soloprosjekt. Hun skal spille inn nytt album over jul, og håper å ha det ute til våren. Wulff er på sin side hyperaktuell med bandet The Love Connection, som fredag slapp sitt nye album.

«Tvillingene» har for øvrig lovet å varsle Fædrelandsvennen umiddelbart etter at de har hatt sin første krangel. Det tror de nemlig aldri vil skje.