Kristiansand-artisten Elisabet Mjanger har siden 2013 vært opptatt med solokarrieren, og jobbet som låtskriver for blant andre Aleksander Rybak. Nå føler hun at tiden er inne for å satse på sitt trofaste band, som er nylansert under navnet Vian.

Vil trekke fram bandet

Kristofer Spangen (t.v), Elisabet Mjanger, Sandra Borøy, Tobias Øymo Solbakk og Vegard Kummen utgjør gruppa Vian. Foto: Kristian Hole

— Etter å ha jobbet med bandet siden 2013 på mine prosjekter, føltes det naturlig å trekke dem mer fram i lyset. Flere av låtene føltes ikke lenger ut som bare mine. Fremover er det Vian som er den store satsingen, forteller Mjanger, som fikk nasjonal oppmerksomhet da hun deltok i låtskriver-konkurransen «The Hit» på Nrk i 2014, hvor Aleksander Rybak valgte å framføre og gi ut låten «What I Long For», som er sett over tre millioner ganger på YouTube.- Betyr det at du slutter å gi ut musikk som soloartist?

— Jeg gir ikke avkall på noe, men gjør heller noen ørsmå endringer. Jeg føler ikke at mye forandrer seg, siden jeg har spilt med denne gjengen i et par år nå. Alle de forskjellige medlemmene gir inputs og ideer til lydbildet, så det føltes naturlig å endre konseptet litt, selv om det fortsatt er mine låter, sier Mjanger om den nye satsingen.

«Gå der vinden blåser»

Stillbilder fra musikkvideoen "Gå der vinden blåser", som er filmet i Søgne og Songdalen. Både låten og videoen slippes på digitale plattformer fredag. Foto: Skjermdump / Vian Music

I september i fjor brukte Elisabet Mjanger, bandet og hennes filmcrew over 20 timer i skog— og skjærgårdsområder i Songdalen og Søgne. Resultatet ble musikkvideoen til debutsingelen «Gå der vinden blåser», som slippes på digitale tjenester fredag 5. februar.- Det var to utfordrende dager! Vi måtte improvisere mye av scenene på grunn av både vær og setting. Produsent Martin Bremnes fikk kunstneriske friheter i ettertid til å klippe den slik han ville. Resultatet er jeg utrolig fornøyd med, forteller Mjanger om musikkvideoen.

Og vinden blåste faktisk under innspillingen.

— Det var temmelig kaldt å filme denne videoen, men vi prøvde så godt vi kunne å ikke la det synes. Danseren Lisa Marie Hennig-Olsen måtte gå i snowboard-jakke mellom opptakene, ler Mjanger.

Innspillingen ble finansiert av Cultiva ekspress, som delte ut 15.000 kroner i midler til videoen i fjor.

UiA-basert

Sandra Borøy (t.v), Kristofer Spangen, Elisabet Mjanger, Tobias Øymo Solbakk og Vegard Kummen i øvingslokalene på UiA. Foto: Kristian Hole

Mjanger begynte på konservatoriet i 2012, og det var her hun møtte de andre bandmedlemmene i Vian. I dag går hun masterprogrammet i rytmisk utøvende musikk. I 2015 ble også produsent og bassist Vegard Kummen med på laget, noe som har preget lydbildet til debutsingelen:— Grunnen til at jeg liker å jobbe med Mjanger er at hun skaper unike og kreative låter, med høy kvalitet. Hvis vi får nok tid og ressurser fremover så kan dette bandet gå virkelig bra, og skape mye bra musikk. Min bakgrunn fra elektronisk musikk har nok påvirket «Gå der vinden blåser», forteller Kummen.

Vian planlegger videre å gi ut debutalbum i 2017.