KRISTIANSAND: Tidligere denne uka delte Norsk filminstitutt (NFI) ut 5,2 millioner kroner til syv nye norske spill. Blant dem som får støtte er kristiansanderen Frank Mosvold og hans Kool Produktion. De får 380.000 kroner i utviklingsstøtte til "Elleville Elfrids sommereventyr", en interaktiv barnebok.

"Elleville Elfrids sommereventyr" føyer seg inn i rekken av fine Elleville Elfrid-produkter og vil være et ytterligere kompliment til universet. Kool og Rock Pocket har samarbeidet om flere spill tidligere. Jeg har stor tro på at de også denne gangen vil lage et spill som vil glede mange unger, og som i likhet med tidligere produkter vil holde en meget høy kvalitet , uttaler Kaja Hench Dyrlie, produksjonsrådgiver i NFI, i en pressemelding.

Ny teknologi endrer bokbransjen. Bok- og filmuniverset smelter sammen og skaper en helt ny type interaktive bøker, og det er denne utviklingen vi ønsker å være med på med Elleville Elfrid , sier Frank Mosvold i en pressemelding.

Det interaktive produktet vil kombinere animasjon, spill og bok, og totalbudsjettet er på 510.000 kroner.

MANUS: Danske Bo Hr. Hansen har skrevet manuset til den interaktive barneboka. Foto: Morten Holtum

Med som manusforfatter har Mosvold fått den anerkjente danske forfatteren Bo Hr. Hansen, som har skrevet manus til de populære tv-julekalenderne "Jesus og Josefine" og "Mikkel og Guldkortet". Hansen vant også i 2007 Nordisk Råds filmpris for manuset til spillefilmen "Kunsten at græde i kor".

Det er veldig viktig å ha med en forfatter som forstår potensialet i både bok- og filmuniverset, og det gjør Bo Hr. Hansen. Jeg er veldig inspirert av hans måte å skrive på. Han har både et visuelt språk og en stor forståelse av målgruppen , sier Mosvold.

Elleville Elfrid har vært en suksess som barne-tv, og den seks år gamle gledessprederen har også kommet ut i bokform. Kool Produktion har også i samarbeid med selskapet Rock Pocket Games tidligere laget to interaktive spill om Elleville Elfrid. Med denne nye appen, som vil være tilgjengelig allerede i sommer, vil Mosvolds og co styrke sin posisjon som leverandør av interaktiv underholdning for barn.

Målet er å bli størst og best på interaktiv underholdning for småbarn , avslutter Mosvold.