KVINESDAL: Bookingansvarlig i festivalen, Kjell Arne «Kelly» Aamodt, har i årevis prøvd å booke det amerikanske heavy-metal bandet. Nå er han en fornøyd mann.

– Som bookingansvarlig og som gitarist selv, blir det fantastisk magisk å endelig kunne få se og oppleve gitar-ikonet Zakk Wylde i aksjon på et lite jorde i hjembygda Kvinesdal. Vi er meget fornøyd med å endelig kunne bekrefte Black Label Society til årets festival, sier Kelly Aamodt i en pressemelding.

Gitarist for Ozzy

Black Label Society ble startet i 1998 av gitar-ikonet Zakk Wylde. På slutten av 80-tallet ble han hyret inn som Ozzy Osbournes’ gitarist. Han jobbet da på en bensinstasjon og det var her Ozzy plukket han opp. Samarbeidet førte til en enorm suksess med verdensturneer og mange millioner solgte album. Da Ozzy tok seg en liten ferie i 1992, gikk Zakk solo.

En inspirasjon.

Før han startet Black Label Society i 1998, hadde han takket nei til en jobb i Guns’n Roses og lagt på is sitt første soloprosjekt Pride & Glory.

Zakk Wylde har vunnet det som kan vinnes av gitar-priser, og er selv en stor inspirasjon for dagens ferske gitarhelter. Selv er han inspirert av gitarister som Eddie Van Halen, Al Di Meola og Albert Lee.

Albumaktuelle

3. mai slipper Black Label Society albumet «The Song Remains Not The Same» som er en samling akustiske versjoner fra «Order Of The Black» og noe restmateriale som ikke ble med på forrige album.

Årets Norway Rock Festival arrangeres fra 7. til 10. juli i Kvinesdal. Fra før av er blant andre artister som Volbeat, Blood Command, Keep of Kalessin, TNT, The Quireboys og Breed bekreftet.