SAN FRANCISCO: — Jeg vil gjerne finne ei hyggelig og morsom jente. Jeg elsker å være ute, så det hadde vært fint å finne ei aktiv jente, forteller Erik Koland til Fædrelandsvennen.

Besøkte oldefarens gård

Han bor i San Francisco i USA, og vil nå prøve å finne kjærligheten gjennom TV2 programmet Sønner av Norge, der fire norskamerikanere søker norske kjærester.

— Kompisen min Andrew, var med i sesong 1 av programmet og anbefalte det til meg. Det virker som en god mulighet til å treffe jenter jeg ellers ikke ville møtt, sier norskamerikaneren på telefon fra USA.

32-åringen jobber i et IT-selskap, og beskriver seg som en aktiv, nysgjerrig og ambisiøs mann.

Oldefaren, John Koland, utvandret fra Koland gård mellom Hægeland og Bjelland i Vest-Agder, og for et par år siden var Erik Koland på besøk i Norge. Da var han innom både Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og oldefarens gård.

- Pene og sjarmerende norske jenter

På Norgesturen fikk han et godt inntrykk av Sørlandet.

— Kristiansand er en nydelig by, og det var veldig fint nede ved elven. Dessuten var McDonaldsen veldig fancy, synes han.

De norske jentene var heller ikke å forrakte.

— Jentene jeg møtte var pene, sjarmerende og godt utdannende. De var opptatt av både sine medborgere, miljø og bærekraft. Jeg har et veldig godt inntrykk av det norske samfunnet, og det virker som om nordmenn har mange av de samme verdiene som jeg har, mener Koland.

— Med tanke på sosialpolitikk og velferdssystemet virker Norge som et mer velfungerende land enn USA. Norge er også utrolig vakkert med alle fjordene, mener Erik Koland som har stor respekt for den norske kulturen.

Kan flytte til Norge

Han er derfor åpen for å flytte på seg dersom han skulle finne seg ei norsk jente.

— Jeg tror at dersom man er i et avstandsforhold må man tenke at man skal være sammen til slutt, sier Koland.

Erik Koland fikk ikke søkt opp sine norske slektinger da han var i Kristiansand, og er veldig interessert i å få kontakt med andre med samme etternavn.

— Jeg tror at det bare er rundt hundre stykker som heter Koland, og det navnet stammer fra Koland gård, forteller norskamerikaneren.

Vil du sende brev til Erik?

Det er fire norskamerikanere som er med i sesong 2 av Sønner av Norge. De heldigste frierne får date dem i sine hjembyer i USA. Erik Koland gleder seg til å vise fram San Francisco.

— San Francisco er en spennende by med mye kultur, og jeg tror at det er noe for alle her, sier Erik Koland som er optimistisk til TV-datingen.

Første episode av Sønner av Norge går på TV2 på søndag klokka 20.00, og da vil de fire norskamerikanerne bli presentert.

Fristen for å sende brev til norskamerikanerne er 1. oktober, og innspillingen starter like etterpå.

Sønner av Norge kommer på norske TV-skjermer etter jul.