OSLO: – Jeg var egentlig veldig rolig før resultatet ble opplest. Jeg var så sikker på at Erik og Kriss skulle gå videre, at når Team Lisa ble lest opp tenkte jeg at det var over og ut for oss, sier Hell til fvn.no.

Den populære sørlendingen hadde aldri trodd at de ville gå helt til finalen, da han sa ja til å være med i Korslaget på tv2. – Nei er du gal. Jeg har hele tiden følt at vi er en slags «dark horse» som har ligget og lurt. Jeg vet jo at sørlendinger kan synge, da. Det går nok ikke opp for meg at vi er videre, før jeg treffer koret igjen etterpå.

– Hvordan reagerte koret på å bli finalister?

– Med glede og litt sorg. Vi har blitt så gode venner med alle. Når de leser opp Team Thom, betyr det at det er noen andre som ikke er videre. Det er litt ambivalent.

Venner for livet

Uansett hva som skjer neste fredag, tror Hell at koret hans kommer til å holde kontakten.

– Vi har blitt venner for livet. Jeg håper koret fortsetter sammen, og må understreke at det er jo Team Thom som er koret, jeg er bare Thom. Når dette er ferdig, har jeg mine prosjekter, men jeg håper å kunne være med av og til.

– Du sa under kveldens sending at du felte noen tårer da Rybak vant MGP med Fairytale. Kom tårene da dere selv ble finalister med samme låt?

– Nei, jeg sparer tårene til vi vinner. Akkurat nå er jeg litt apatisk og ydmyk til hele greia, og veldig rørt over at så mange har stemt på oss. Det blir nok litt feiring i kveld. De over atten får champagne, men jeg lover at de andre kun får brus, sier den fornøyde sørlendingen.

Fornøyde solister

Om en uke møter koret fra Kristiansand Team Lisa i finalen på tv2. Team Thom åpnet kveldens show med Justin Timberlake-hiten Cry Me A River, hvor Trine Bariås sang solo. Andre runde av semifinalen startet med MGP-hiten Fairytale, som Stein Roger Sordal og Lene Nilsen fikk æren av å være solister på.

– Det var rågøy, en utrolig opplevelse å synge i semifinalen. Jeg bodde ikke i Norge da Fairytale gikk på radio, så jeg måtte lære meg sangen for anledningen. Det er en artig sang med trøkk, sier Lene Nilsen til fvn.no.

Mange som kjenner Stein Roger Sordal fra Sommer på Torvet, fikk se en litt annen side av han i kveld.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå på nasjonal tv og synge Fairytale, men det var utrolig gøy! Det er en fengende sang man får blåst litt ut på, sier Sordal.

– Kommer vi til å høre deg synge den på Torvet til sommeren?

– Det hadde vært utrolig kult å få Team Thom til å komme og gjøre noen låter på Torvet, og da hadde det vært gøy om vi kunne kjørt Fairytale også. Men jeg må nesten spørre koret først.

Det hersker nok liten tvil om at Team Thom hadde slått an, også blant benkeradene på Torvet.

Glad i Kristiansand

Frem mot neste fredag blir det fortsatt øving tre-fire timer hver eneste dag.

– Jeg har aldri vært så mye i Kristiansand som nå, siden jeg flyttet derfra i 1997. Jeg merker at jeg er søren med glad i byen, sørlandslynnet er noe helt spesielt. Jeg er skikkelig stolt av å være fra Kristiansand, slår Thom Hell fast.

– Så stolt at du kunne tenke deg å flytte tilbake?

– Da må jeg få barn først. Om jeg får barn, vil jeg at de skal få det like greit som jeg hadde det på Sørlandet da jeg var liten, avslutter mannen som ledet Kristiansands-koret helt til finalen. Og kanskje blir det lenger.

Kveldens fremførelser

Selvvalgt låter:

Team Thom: Justin Timberlake – Cry Me A River

Team Erik og Kriss: Green Day — 21 Guns

Team Lisa: Bonnie Tyler - Total Eclipse Of The Heart

Låter de ble utfordret på:

Team Thom: Aleksander Rybaks MGP-hit Fairytale (valgt av Team Erik og Kriss).

Team Erik og Kriss: Supercalifragilisticexpialidocious fra musikalen «Mary Poppins» (valgt av Team Lisa).

Team Lisa: Shakiras VM-hit Waka waka (valgt av Team Thom).