OSLO: — Dette er noe av det kuleste jeg har vært med på. Det ble en veldig sterk opplevelse. Når jeg får det koret i ryggen, blir det noe helt nytt. De synger så fint, sier en glad Thom Hell til fvn.no.

Team Thom sjarmerte nok en gang tv-seerne, som svarte med å stemme laget frem til neste sending. I kveldens sending var det korlederne som skulle være solister. Korene skulle fremføre låter laget av sine korledere.

Var nervøs

En skulle kanskje tro at Thom Hell hadde full kontroll på nervene foran kveldens sending, med tanke på at han holder en haug konserter hvert eneste år. Men Hell forteller at han tror han var enda mer nervøs før dagens sending, enn det solistene i koret hans var før de to foregående sendinger.

— Jeg er jo artist, så jeg må jo prestere.

- Du fikk rett og slett litt prestasjonsangst?

— Ja, jeg fikk litt prestasjonsangst, sier Hell, som tror korslaget er bra for ham som person.

— En er tvunget til å være så åpen. Jeg kjenner energien til mitt eget og de andre korene, og alle ønsker noe godt for deg. Dette er en fantastisk opplevelse.

- En ære

Låten koret til Hell sang under fredagens sending heter «Over you». Den hadde for anledningen blitt tilpasset kor, og Hell synes låten ble veldig flott i sin nye drakt.

— Jeg blir så fascinert over at en låt jeg har skrevet kan leve sitt eget liv. Den kan tolkes på mange forskjellige måter, og dette ble en bra måte å gjøre den på. Det var en ære å få fremføre min egen låt, sier den spellemann-nominerte sørlendingen.

Da fvn.no snakket med Hell var koret hans i ferd med å sette seg på bussen tilbake til Kristiansand. Hell bor selv i Oslo, så dermed ble det ingen feiring av kveldens prestasjon. Men allerede lørdag drar Hell ned til sørlandets hovedstad for å fortsette jobbingen med koret sitt.

Det er med andre ord travle dager, men det synes ikke Hell gjør noen ting.

— Dette er en opplevelse for livet, sier en entusiastisk Hell.

Fikk skryt av konkurrent

Og entusiastisk var Hell også underveis i sendingen.

— Det er noe av det råeste jeg har vært med på. Det var et skikkelig kick, utbrøt han til programleder Øyvind Mund like etter gjennomføringen.

Også konkurrent Dag Ingebrigtsen lot seg begeistre. Både over gjennomføringen og over Thom Hell.

— Jeg synes det var fantastisk. Thom, du er en flott mann, sa Ingebrigtsen, som selv sang 80-talls-hiten «Forelska i lærer'n».

Rørt kormedlem

Kormedlem i Team Thom, Camilla Ingebretsen, synes låta til Hell er rørende, og var i forkant litt bekymret for at hun skulle felle en tåre på scenen.

— Jeg er litt blank i øyene nå. Denne låta rører noe så helt spesielt, og det tror jeg den gjør for mange mennesker, sa Ingebretsen.

Og rørt ble kanskje tv-seerne også. De sendte i alle fall såpass mange stemmer at Team Thom gikk videre i konkurransen.