Den foreløpig utitulerte selvbiografien blir utgitt i 2011, og vil ta for seg en barndom preget av stadige oppbrudd – der Ashley vokste opp som datter av countrystjernen Naomi Judd. Hun skrev dagbok, og det er disse 500 sidene hun nå skal bruke som underlag for å skrive sin egen historie som voksen.– Ved å dele historien min og den til de mange vakre og ukuelige menneskene jeg har møtt på de mest håpløse steder ønsker jeg å vise hvordan vi må starte med oss selv for å kunne forandre verden, sier Judd i en pressemelding fra forlaget sitt.

Ashley, som er halvsøsteren til sangeren Wynona Judd, ble behandlet for depresjon i 2006. Da fortalte hun til media hvordan hun var innom 13 skoler på 12 år. Hun bodde både hos moren, faren og bestemoren. Det gjorde henne til «et altfor vaktsomt barn» som ble «besatt av perfeksjonisme» som voksen, uttalte Judd.

Selv spilte i filmer som «Ruby in Paradise», «Smoke», «Heat», «Kiss The Girls», «Double Jeopardy» og Cole Porter-filmen «De-Lovely», som innbragte henne en Golden Globe-nominasjon – men har de senere år viet mer tid til sitt sterke samfunnsengasjement. (©NTB)