KRISTIANSAND: — Dette er en liten, uhøytidelig samling sitater som Svein Bjørge har kommet med den siste tida. Vi regner med at det er takhøyde for dette, sier Øyas pressetalsmann Jonas Prangerød til Dagbladet.no.

Øya har på sine hjemmesider listet opp noen sitater fra Hovegeneral Svein Bjørge, som de finner noe selvmotsigende.

"Jeg leste et sted at Quartfestivalen har fått over 22 millioner de to siste årene. Det er helt utrolige tall! Jeg kan nesten ikke tro at det er mulig å bruke så mye penger på en festival i løpet av to år." Dette uttalte Svein Bjørge til NRK.no 20.12.06

-Øy! Er det ikke din nyansatte bookingsjef Toffen som har svidd av disse millionene på Quart? Undrer Øyafestivalen.

Ønsker ikke Metallica eller RHCP

Øya harselerer blant annet med at Bjørge uttalte at han ønsket seg Metallica og Red Hot Chili Peppers til Hove neste år, når han i går fortalte til Dagsavisen at Hove ikke ville være med på galoppen rundt de største artistene.

— De aller fleste norske festivalene med ambisjoner om å trekke større internasjonale navn har møtt Hovefestivalen i døra, og måttet gi tapt ovenfor en rimelig aggressiv budgivning fra Hovefestivalen, heter det på Øya festivalens hjemmeside.

Fosøker å distansere seg

— Hove har vært opptatt av å distansere seg fra at de er en del av kampen for attraktive artister. Den kampen er Hove, vi og de andre større festivalene en like stor del av, sier Prangerød til Dagbladet.no.

I dag uttalte Bjørge til NRK at prisen på norske artister har skutt i været det siste året. Samtidig skriver NRK at han ønsker at festivalene samarbeider mer.

Øyafestivalen tolker dette som om han "oppfordrer til prissamarbeid mellom festivalene - men er ikke det ulovlig ' a? Kartellvirksomhet?"

- Ment humoristisk

Prangerød understreker det humoristiske i innlegget, og avviser overfor Dagbladet all snakk om at Øya nå er i ferd med å kaste seg inn i noen «festivalkrig».

- Litt prematurt

Ifølge Dagbladet flirer Svein Bjørge litt når han blir konfrontert med sitatene.

— Men dette er litt prematurt, syns jeg. Når man klipper sammen sitater på denne måten, kan man konstruere akkurat det man vil, sier han til Dagbladet.no.

Bjørge avviser at han noen gang har uttalt at han ønsker seg Red Hot Chili Peppers og Metallica til Hove.

— Det var nok et eksempel på journalistisk frihet. Det jeg mente var at det av og til hadde vært et problem for Quart at de ikke hadde nok kapasitet når storkanonene var tilgjengelig. Men på Hove er det Toffen som booker, og han vil fortsette med det han er best på - å være tidligst ute med nye navn, sier Bjørge til Dagbladet.no.

Han avviser også at det blir noe liknende tilsvar til Øyafestivalen.

— Nei, jeg tror vel ikke det, sier Bjørge som innrømmer at det kunne vært fristende å samle sammen en del sitater som Øya har kommet med de siste årene.