Plantlife

Plenen kl. 21.45

Det så ikke ut til å plage soulfunkerne i Plantlife særlig mye å skulle lage fest foran de få hundre tilskuerne som hadde kommet seg fra vorspiel i byen til Plenen i tide. De fyrte løs med låtene sine i et perfekt oppbygd sett, full av dynamikk og funk og viste at denne sjangeren så langt ifra er død, selv om forbildene Curtis Mayfield og bandet The Meters er det. Publikum ropte «Lenny», og det var for så vidt ikke så rart, for sangene og lydbildet er svært likt det Lenny Kravitz opererer i.

Men hva gjør vel det, så lenge det blir en fest av det formatet Plantlife fra Los Angeles får til? To blåsere, gitar, bass, trommer, keyboards, perkusjon, dj og koring, samt Jack Splash på vokal — som er her og der og alle steder - var akkurat det som trengtes denne kvelden da Quart endelig ble badet i sol og festen virkelig kom i gang.

Plantlife begrenser seg heller ikke til bare å spille funk, men var også innom soul, jazz og ikke minst hip-hop, der både vokalist og sangforfatter Jack Splash og hans kvinnelige dj fikk vist seg som meget habile ræppere. Starten av konserten ble nok en gang skjemmet av altfor lav lyd, men det tok seg heldigvis opp mot slutten, da festsangene fra fjorårets debutplate «The Return of Jack Splash!» kom med full funk-kraft.

Der skulle du vært, isteden for i do-kø før Foo Fighters.

JAKOB BERG