Verden er full av kvinner og menn som er inspirert av The Beatles, The Beach Boys og Crosby, Stills, Nash & Young. Noen forsøker å skjule det. Thom Hell gjør ikke det. Han lar sine kilder komme fram i dagen, men makter likevel å få til noe eget. Han etablerer sin identitet og sitt særpreg på en så stilsikker måte at du bare må nyte det. Om du liker slikt.

Thom Hell elsker vokalharmonier. Han kunne latt sine meget meritterte og dyktige musikere i bandet Love Connection få boltre seg mer. I stedet påføres låtene fylde med smektende vokalharmonier. Følsomt og flott gjort. Likevel blir resultatet aldri noe kunstig føleri. Mange artister som beveger seg i samme sjanger blåser seg opp, og trenger seg innpå på lytteren med klamme tak. Thom Hell gjør ikke det. Han nærmer seg deg og meg på en nonchalant måte. Slepen og slentrende i stilen. Men likevel med et fast og autoritært grep på det han sysler med.

«I love you» handler ikke bare om forelskelse, men også om alt det vanskelige som kommer før og etterpå. Stemningen spenner fra den livsbejaende og optimistiske «Mourning sun» til den vemodige «So you're leaving» med Marte Wulff på vokal. «Tired» er en folklåt a la James Taylor. «Some guy» kommer omtrent midt i albumet. Den bryter og brekker litt med alt det snille og velmenende med en låt med rufsete el-gitar, med bluesy rytmer og vokalharmonier hentet fra læreboka som Crosby, Stills, Nash & Young en gang ga ut. Mens «Why do I feel» drar i retning av et søtt melodrama slik som The Beach Boys gjorde det på tidlig 70-tall.

Uansett alle disse referansene, så er det aldri tvil om at dette er Thom Hell sine låter. Hans litt nasale, men likevel flotte stemme, gjør sitt. Men ikke bare det. Melodiene er stort sett så sterke, med en så klar signatur, at du kjenner igjen «soundet» og lydbildet når du hører en av låtene på radio dagen etter.

Et par litt mer rocka brudd hadde gjort seg. Men «I love you» sniker seg gradvis inn på deg om du lar forføreren slippe til. Vit i alle fall at Thom Hell har både stil og innhold nok til å gi deg noen deilige høstkvelder.

Rune Slyngstad

Thom Hell

I love you

(Lost Boy/Universal)