— Jeg har hørt gode ord om Ravnedalen, og det skal visstnok være utrolig fint der? Men jeg har ikke googlet denne dalen enda. Det må jeg gjøre. Bjørn Eidsvåg har snakket veldig varmt om stedet, og han har anbefalt meg til å spille der, sier Odd Nordstoga til Fædrelandsvennen.

Sammen med sitt trofaste band, inntar han Café Generalen torsdag kveld. Frem til 26. august gjenstår det ni konserter på kafeens konsertkalender.

Varmer opp med padling

Odd Nordstoga slo gjennom med platen "Luring" fra 2004. Foto: Holm, Morten

Men det er ikke kun Ravnedalen som er denne ukas stoppesteder på Sørlandet for spelemannen fra Vinje i Telemark. På tirsdag tok Nordstoga like så greit en kajakktur i sørligere strøk.— Jeg tok meg en god padletur fra Lista til Farsund, og bare koblet av med noen gode kompiser. Det er en fin variasjon i hverdagen fra musikk og turnélivet.

— Er det vanlig rutine for deg å padle før spillejobber?

— Ja. Eller jeg prøver i alle fall å få til en padlerunde så ofte jeg kan. Som regel drar jeg hjem til familien, men nå ble det slik at det dukket opp litt ekstra tid.

Nordstoga sier videre til Fædrelandsvennen at han er smigret over at det ser ut til å bli stappfullt på kafeen på torsdag kveld.

— Jeg har hørt rykter om at billettene går unna. Det er utrolig kjekt å vite at jeg har lyttere på Sørlandet.

— Du spilte jo på Kilden før juletider i fjor. Hvordan ble du mottatt av Kristiansand-publikummet?

— Responsen var helt utrolig bra. Det var nesten overveldende.

Publikumsfavoritter

Og i likhet med Kilden-konserten, kan publikummet på Generalen regne med å høre både eldre og nyere låter torsdag kveld.

— Jeg kommer til å spille noen låter fra mitt nyeste album, «Dette Landet», som har fått god respons fra både radio, kritikere og ikke minst fra folket selv.

— Men folket vil kanskje også høre låter fra gjennombruddsalbumet «Luring»?

— Ja, det er en klassisk gjenganger. «Kveldssong for deg og meg» er en låt som publikum alltid vil høre.

— Og du er ikke lei av den?

— Nei, jeg spiller den om igjen med glede hver gang. «Bestevenn» og «Farfar i livet» er også noen av de mest etterspurte låtene fra publikum.

— Hva er planen videre etter den travle turnésommeren?

— Da skal jeg koble av hjemme med familien, og begynne å skrive noen nye låter. Etter det får vi se hva som skjer. Jeg planlegger ikke så langt fram i tid.

Snart utsolgt

Jan Kenneth Transeth, bookingansvarlig for Café Generalen, tror han har truffet blink med bookingen. I skrivende stund er det solgt 350 av 400 tilgjengelige billetter.

— Nordstoga var den første artisten vi annonserte i år. Billettsalget har gått jevnt og trutt. Nå er det kun 50 billetter igjen, og jeg er helt sikker på at arrangementet blir utsolgt innen torsdag.

Transeth kan også melde om gode besøkstall på de forrige konsertene på kafeen i sommer.

— I snitt har det kommet rundt 300 tilskuere til hver konsert. Med tanke på sommerens ustabile og schizofrene vær, er dette gode besøkstall.