VALGVINNER: Marilyn Manson var blant lesernes favoritter i fjor. Det overbeviste Toffen om at han måtte bookes inn til årets Quart.

VALGVINNER: Mange ønsket seg også Garbage og Shirley Manson til Kristiansand ved fjorårets tipskampanje. Ønsket ble oppfylt.

VALGVINNER: Massive Attack fikk også massiv oppslutning blant leserne i fjor.

KRISTIANSAND: I fjor høst gjennomførte Fædrelandsvennen en gallup blant leserne på hvilke artister de ønsket seg til Quart Festivalen. Vi fikk inn 2200 svar med tips om 700 ulike band og artister. Blant de ti mest populære artistene fant vi Marilyn Manson, Garbage og Massive Attack. Toffen etterkom ønsket og fikk alle tre til årets quartfestival.— Det er tre ting som avgjør bookingen til Quart Festivalen, sier Toffen.- Det er for det første publikums ønsker, for det andre hva du liker selv, og for det tredje hva som kjøres fram av plateselskaper og musikkpresse, opplyser festivalsjefen.Men tilgjengelighet og penger begrenser fortsatt hva en liten festival som Quarten kan få til. I fjor klarte Toffen nesten å dra i land publikums førstevalg, Metallica, men Roskilde forlangte eneretten. Og når Blur får ti millioner kroner for å opptre på en festival i England, synes Toffen det tar fullstendig av.Quart-sjefen tror en del tyngre band skal på veien neste år, siden de ikke var det i år. Mange ønsket seg for eksempel Korn, Tool og Deftones til årets quartfestival.- Det er rette tiden å få inn ønsker fra publikum nå. Jeg har begynt å kikke på ting, men har ikke booket noen ennå. Mandag reiser jeg til London for å møte agentene og finne ut hvem som skal på veien til sommeren, sier Toffen.Og tro ikke at han bare går etter de navnene som får flest stemmer. Dersom det kommer inn tips på ukjente band han ikke har hørt om, kan det godt hende at han sjekker dem ut.