Dette er ikke overveldende mange, men arrangørene sier seg likevel fornøyde, og mener det tar tid å etablere enn slik type festival.

— Vi er ikke skuffet på tross av at det har vært lite publikum. Artistene har vært strålende fornøyde, og det er det viktigste, sier David Torvik Kristensen, administrativ leder og medlem av festivalstyret. Han mener artistene må prioriteres først, og arrangørene har lagt stor vekt på å gi dem den kvaliteten de krever.

— Vi er klar over at dette er en smal festival, og derfor hadde vi heller ikke forventet at det skulle bli utsolgt, sier Kristensen. Men han kan heller ikke nekte for at de gjerne skulle hatt flere besøkende.

Konserten med Nils Petter Molvær dro flest tilhørere med rundt 450 i salen. Den amerikanske komponisten og trompetisten Jon Hassell, annonsert som det største navnet, trakk rundt 420 publikummere på fredags kvelden.

Presseansvarlig, Camilla Nordahl sier at det økonomiske målet er å gå i null, men at det foreløpig er vanskelig å si noe om hvordan tallene vil se ut.

— Vi har ingen sterke indikasjoner på at vi ikke kommer til å nå vår målsetting om å gå i balanse, sier Nordahl.

Festivalen har i år vært en del av hundreårsmarkeringen, og har derfor mottatt støtte både fra nasjonale og lokale arrangører. Blant andre har Cultiva støttet festivalen, og ledelsen i Punkt sier at de også neste år vil søke støtte herfra.