Man skulle ikke tro at de seks medlemmene i det kontroversielle industri-rockbandet fra øst i Tyskland skulle bry seg med slike detaljer. De burde vel være opptatt med å forberede stemmebåndene til kveldens skriking på scenen, eller at pyroteknikeren har rigget opp flammeshowet til konserten?

For mytene og historiene rundt Rammstein er mange. De har blitt beskyldt for å ha vært inspirasjonskilder for Eric Harris og Dylan Klebold da de to elevene drepte 13 mennesker på Columbine High School i Colorado i 1999, og de har selv spilt opp til imagen ved blant annet å simulere analt samleie mellom menn på scenen under konserter.

Men, egentlig er altså familiefedrene i Rammstein opptatt av andre ting. Den store sølvringen, som Kruspe-Bernstein klarte å miste rett før opptredenen i belgiske Werchter for en knapp uke siden har ifølge bandets hjemmeside stor personlig verdi for gitaristen, og han vil svært gjerne ha den tilbake.

Rammstein har laget ytterligere to album siden debuten med " Herzeleid" i 1995. I 1997 kom "Sehnsucht" og i fjor ga de ut "Mutter". Musikken definerer de selv som "dansemetall", mens andre har forsøkt å beskrive det som en blanding av metall, techno og industriell rock. At all vokal foregår på tysk forringer heller ikke det industrielle elementet. Og bandet har ingen planer om å begynne å synge på engelsk.

— Vi liker språket vårt, og det fungerer for fansen, sier trommeslager Cristoph "Doom" Schneider til magasinet Launch. (NTB Pluss)

Denne ringen fulgte ikke med gitarist Richard Z. Kruspe-Bernstein til Quartfestivalen. Foto: Rammsteins hjemmeside