Kristiansand: Retten finner absolutt ingen formildende omstendigheter i saken mot de to såkalte regnskogforkjemperne. Og retten mener at påstanden om at samleiet på Quartfestivalen skal skjermes av menneskerettighetskonvensjonen og ytringsfriheten så lite reell at den knapt drøfter dette overhodet.

"Retten anser det så åpenbart at ytringsfriheten ikke gjør handlingen lovlig at den ikke finner grunn til å drøfte dette ytterligere" , skriver dommerfullmektig Beate Storesund.

I skjerpende retning har retten vektlagt at "et samleie på en konsertscene er kvalifisert uanstendig adferd i det offentlige rom".

I tillegg til almennpreventive hensyn, altså for å avskrekke andre mot å gjøre lignende ting, mener retten at individualpreventive hensyn " gjør seg gjeldende med tyngde, i det de tiltaltes rettslige forklaringer viser at de ikke akespterer at deres adferd er straffbar."

Dermed blir det altså 10.000 kroner i bot, pluss saksomkostninger på 1000 kroner hver, til samtlige tiltalte.

Overfor Dagbladet.no sier de to at de anker dommen.

De tre medlemmene av bandet Cumshots blir også dømt. Retten tror rett og slett ikke det er sant at de tre ikke skjønte hva som skulle foregå på scenen.

"Foranledningen var at The Cumshots v/Andreassen fikk en henvendelse fra en virksomhet/organisasjon som kalte seg "fuck for forrest". Den som får informasjon om en henvendelse fra en slik virksomhet, vil nødvendigvis gjøre seg tanker om at det ikke er tale om en ordinær miljøverorganisasjon, skriver retten med betydelig understatement i dommen.

I en pause under rettssaken blottet Hol Ellingsen seg og en av fotografene tok et bilde av underlivet hans. Dette ble publisert på nettaviser i løpet av kort tid, og aktor Ingrid Thorsen tok opp spørsmålet om ikke dette var forakt for retten.

I dommen går det fram at retten ikke fant det tilstrekkelig bevist, der og da, hva som faktisk hadde skjedd, og derfor ikke ilegger rettergangsbot for blottingen. Men retten understreker at den kjenneslen ikke er til hinder for at politiet gjennomfører en fullstendig etterforskning.