Frem til nå har dette for meg stått som det desidert skumleste øyeblikket i noe spill. Men nå må Resident Evil 2 se seg slått av fireren i serien. For dette er det desidert kjipeste spillet som noen gang er laget.

Denne gangen har hovedpersonen, Leon Kennedy, havnet på den østeuropeiske landsbygda, der han leter etter datteren til presidenten. Du venter deg den vanlige bølingen med rallende vandøde, men dengang ei. Zombiene er denne gangen byttet ut med noe mye verre: degenererte bønder. Dette er «distriktspolitikk gone bad». Disse bøndene går gutta i «Picnic med døden» en god gang. Det verste er at de er smarte også. De kommer etter deg med høygafler, sigder og økser, og de har en spesiell forkjærlighet for å liste seg opp bak deg når du minst venter det. Dessuten kan de løpe også.

Mens du tidligere kunne åpne ryggsekken der du har ammunisjonen og lade om våpenet ditt når du måtte ønske uten at det tok tid, må lading nå gjøres mens du spiller. Dette gjør opplevelsen enda mer intens, særlig når du går tom for haglepatroner med bønder på en armlengdes avstand i alle retninger.

Synes du det går for tregt å lade, kan du oppgradere alle våpnene dine hos en mystisk handelsreisende du treffer de underligste steder. I tillegg til ladehastighet, kan du få mer ildkraft, hurtigere skuddtakt og større ammunisjonskapasitet.

Ikke en gang i mellomsekvensene er du helt trygg. Mens disse vanligvis bare er med for å drive historien videre, kan du her risikere å plutselig måtte trykke frenetisk på knapper uten forvarsel, noe som gjør at du sitter som fjetret hele tiden.

Kontrollsystemet har aldri vært helt tipp-topp i RE-serien, men også dette er fikset på. De første ti minuttene er det litt uvant, men deretter sitter det som et skudd. Du kan fremdeles ikke bevege deg sidelengs mens du sikter, men dette er heller ikke noe problem.

Grafikken er den beste så langt på Gamecube, og effekter, som flammer, ser nesten helt ekte ut. Bossene er helt fantastiske, historien er fengslende og hvis du ser bort fra at det er litt kronglete å organisere det du har med deg, er det ingen ting å utsette på dette fantastiske spillet.

Men husk at aldersgrensen er 18 år, da.

TORE SAND Resident Evil 4:

Capcom

Genre: Skrekk

Alder: 18+

Plattformer: Kun Gamecube