Som tittelen hinter om, her skal du bygge opp en sivilisasjon langs Nilens bredder for tusenvis av år siden. Du begynner med noen få bønder, og hvis du er en dyktig hersker, ender du opp med en enorm Pyramide du kan tilbringe evigheten i.

Men det er langt dit. Før du kommer så langt er det mye som må på plass. Du må sørge for at folk har det bra, og her holder det ikke med brød og sirkus. I tillegg til bakerier og underholdning, må du ordne templer til gudene, prester som kan lære opp de unge, sykehus og apoteker, håndverkere, handelsstand, politi og militærvesen, diplomati, handelsflåte, overklasse og mye mer.

Tidligere spill i genren har riktig nok hatt en hel bøling med folk som farter rundt i byen, men mens disse tidligere bare har fartet rundt etter bestemte mønstre, har utviklerne denne gangen utstyrt hver enkelt av dem med en egen, liten kunstig intelligens. Det er ikke så lett å oppdage forskjellen til å begynne med, men etter hvert oppdager du at livet i byen virker mye mer levende enn tidligere.

Til å begynne med kan du velge å spille en meget god opplæringsdel. Denne tar deg med fra den første beskjedne gården til ferdigstilt pyramide, og går gjennom alt du trenger å vite for å spille. Problemet er at den er så omfattende og tar så lang tid, at når du setter i gang med spillet senere, er det litt vanskelig å huske hva som er feil når arbeiderne dine for eksempel ikke gidder å bygge flere hus, selv om du har nok råmaterialer. Heldigvis har du en utfyllende hjelpefunksjon det er enkelt å finne frem i.

Hvis du liker sivilisasjonsspill som SimCity og Zeus, er Children of the Nile en skikkelig godbit. Du bruker timevis på å få et mange tusen år gammelt egyptisk samfunn til å fungere ut fra datidens premisser, og spillet er en nytelse å spille så snart du får draget på det. Hvem vet, kanskje det til og med kan brukes i skoleverket?

TORE SAND/aftenposten/fædrelandsvennen

Immortal Cities: Children of the Nile

Tilted Mill/Sega

Genre: Sivilisasjonssimulator

Alder: 3+

Plattformer: Kun PC