Sivert Høyem, Bjørn Torske, Shining, Rockettothesky, The Lionheart Brothers og Malajube er de nyeste kapringene til festivalen. Fransk-canadiske Malajube er det første utenlandske bandet som er bekreftet til neste års festival.

Øyafestivalen har etter hvert opparbeidet seg et solid rykte innen musikkbransjen, og flere kvalitetsartister og spennende debutanter velger å spille nettopp her.

Madrugada vokalisten Sivert Høyem høster for tiden gode kritikker for sin andre soloplate, Exiles. Med terningkast fem i de fleste aviser og bransjeblader har Høyem nok en gang gjort suksess. I fjor spilte Madrugada i Middelalderparken under Øyafestivalen, og fansen vil få et gjensyn med Høyem på samme scene neste år. Denne gangen med et nytt backingband, The Volunteers.

Elektronika-artisten Bjørn Torske skal gjøre en eksklusiv konsert på sommerens festival med et storband av musikere fra Bergens elektronikamiljø.

Også nyetablerte artister som Rockettothesky er klar for Øyafestivalen. Albumdebutanten fra 2006 heter egentlig Jenny Hval, og har fått lang spilletid i norske radiostasjoner med sine mystiske poplåter.

Utvidet festival

Etter flere år med utsolgte tredagers-pass har Øyafestivalen nå utvidet til fire dager fra 8. til 11. august. Den faste klubbdagen henger fortsatt med, men vil bli arrangert 7. august i forkant av festivalen.

Til nå er følgende artister bekreftet til Øyafestivalen 2007:

Amulet

Anja Garbarek

BigBang

Bjørn Torske

Bloodlight

The Lionheart Brothers

Malajube

New Violators

Pleasure

Rockettothesky

Shining

Shit City

Sivert Høyem & The Volunteers