Har du 4 GameBoy Advance-konsoller (Hva? Har du ikke det, sier du?), kan du plugge alle fire inn i Gamecuben, få med deg tre venner og samarbeide om å løse mysteriene. Dette forutsetter at du har 4 kabler til å koble konsollene inn i Gamecuben, men du får en med spillet, og det går fint an å spille to sammen, der en har en vanlig kontroll og den andre bruker en GBA. Det er også mulig å spille for seg selv, kun med en vanlig håndkontroll.

Du, eller dere, spiller som vanlig den tapre, lille Link. Denne gangen blir han lurt av en mystisk fyr til å ta frem det legendariske Four Sword. Ikke spesielt lurt, resultatet er at Link blir delt i fire. Det blir komplett kaos når fire spillere skal bevege hver sin Link rundt i spillet, men fortvil ikke. Hvis du går inn et sted som ikke synes på TV-skjermen, flyttes bildet over på GBA-skjermen, så du kan bevege deg fritt rundt uten å ta hensyn til de andre.

Gjennom spillet må du samarbeide med de andre for å gjennomføre utfordringene som venter. Hvis du befinner deg i en mørk grotte full av monstre, må en spiller bære lampen mens en annen tar seg av farene. Er det en spake som er for tung å dra i til at en spiller greier det alene, må alle fire stille seg på rekke og hale og dra som Gubben og Gamla. Av og til må alle fire stå på hvert sitt sted for å åpne dører, og for å komme seg over avgrunner må de kaste hverandre over.

Moralen er at det lønner seg å samarbeide, men det som hever spillet enda et hakk, er at det gjelder å konkurrere også. På slutten av hvert nivå blir det telt opp hvem som har tatt knekken på flest monstre, hvem som har fått minst bank, hvem som har fått med seg flest krystaller osv. Du må hele tiden prøve å bli bedre enn dem du spiller med, samtidig som du må sørge for å hjelpe dem. Den hårfine balansen mellom å karre til seg mest mulig samtidig som du strekker ut en hjelpende hånd til din neste i ekte norsk dugnadsånd, er helt suveren.

Grafikken i spillet er mer eller mindre på GameBoy Advance-nivå, noe som er litt oppsiktsvekkende i en Gamecubetittel. Men utviklerne har lagt på grafiske effekter vi kjenner igjen fra The Windwaker. Dette gjør at spillet til tross for den gammeldagse grafikken virker moderne.

Det er mange Gamecube-spill som kan kobles til GBA. Her får vi endelig et spill der sammenkoblingsmuligheten er mer en gimmick, og faktisk bidrar til en stor spillopplevelse. I Four Swords er tilkoblingen smart implementert, og du kan vente deg en skikkelig original opplevelse. Leve Link!

TORE SAND

Aftenposten/fædrelandsvennen

Link i fire utgaver

Gamecube

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures

Nintendo

Genre: Eventyr

Aldersgrense 3+

Kun for Gamecube

Opp til fire spillere med 4 GBA-konsoller og link-kabler