OSLO: Nordhaug, alias DJ RE.NO gikk helt til topps på utestedet Vu i Oslo helga. Her konkurrerte han mot 10 finalister fra hele landet, og får nå delta i verdensfinalen i Stockholm den 17. november. Tidligere i høst sikret han seg førsteplassen i finalen i Kristiansand og fortalte da at han hadde store ambisjoner i forhold til konkurransen.

Masse øving

Med seieren i Oslo har han kommet et godt steg videre på veien mot å nå sine mål.

— Jeg har lenge sagt at mitt mål er å bidra til å sette Norge på EDM (electronic dance music)-kartet. Når jeg nå gikk helt til topps i Movida Corona Norge, så har jeg fått bekreftet at det jeg gjør er riktig. Det er nå jeg virkelig har mulighet til å ta karrieren videre. Nå blir det masse øving og forberedelse fram mot finalen, sier Nordhaug i forbindelse med seieren.

KARRIEREBOOST: Remi Nordhaug ser med glede fram til verdensfinalen i Movida Corona i Stockholm 17. november. Der konkurrerer han mot finalister fra 29 land om en topplassering. Foto: Trond Husebø

Kristiansander på andre

I alt deltar nesten 5000 dj'er i den internasjonale konkurransen. Delfinaler arrangeres i alle de 29 deltakende landene, som hver ender opp med en finalist. Konkurransen anses for å være den største og viktigste dj-konkurransen i verden og et karriereboost av de få for dem som ender opp med topplasseringer. I den norske finalen gjorde også kristiansanderen Jose Espeland seg bemerket og sikret en andreplass bak Nordhaug.

GOD NUMMER TO: Også Jose Espeland fra Kristiansand gjorde en imponerende innsats i helga, og landet på en god andreplass. Foto: Trond Husebø

Særegen stil

DJ RE.NO har fått bekreftet sitt talent ved å delta Movida Corona. På tross av at han bare har drevet med dj-ing i litt over to år, har han utviklet en stil som kan slå an utover landets grenser. Til daglig jobber han som dj på utestedet Spot i Kristiansand.

— I starten spilte jeg en type housemusikk som ikke slo helt an i Kristiansand. Jeg skiftet litt retning, la inn noe mer kommersielle elementer, iblandet ulike housesjangre.Etter en tur til Ibiza fikk jeg opp smaken for mer oppløftende, funky og groovy tech houseog da begynte jeg virkelig å finne min stil. Energisk, rytmisk og fengende. Slik skal det være,forteller Remi.