KRISTIANSAND : — Det spørs om vi får øye på hemmeligheten når vi hører den, sier Mosvold.

— Hemmeligheten ligger i å gjøre ting om igjen og om igjen, helt til man har gjort det riktig, sier Ashley Boddy, studioartist ved Aardman Animations.

Samarbeider med Dreamworks

Sammen med Jay Clarke og Andy Janes representerer han det britiske animasjonsselskapet som har laget suksesser som "Wallace and Gromit", "Sauen Shaun" og "Timmy tid". For tiden er de kinoaktuelle med "Piratene".

— Hos Aardman skriver vi historier i bilder, og det går ikke lang tid i et prosjekt før vi bruker skisser for å se hvordan det blir, forteller Boddy.

— De er Europas beste animasjonsstudio og samarbeider med Dreamworks Animation i Los Angeles i USA. De er på høyeste nivå. Jeg kan ikke tenke meg noen bedre å lære av, sier Mosvold.

Gullstandard

Kristiansanderen er produsent i Kool Produktion og står bak barne-tv-serier som "Hubert" og "Elleville Elfrid". Han er også styreleder i Barnefilmfestivalen, og det er gjennom hans internasjonale nettverk han har fått representantene fra Aardman Animations til å komme til Kristiansand.

— Jeg er utrolig glad for at de ville komme. De setter gullstandarden innenfor animasjon. De beholder den kunstneriske integriteten, men leverer likevel kvalitetsprodukter. Jeg liker humoren og timingen deres, sier produsenten.

"Bendik og monsteret"

Mosvold har fått en million kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt for å lage en animert kortfilm av "Bendik og monsteret". Produsenten gleder seg til å bruke triks han lærer under dette seminaret.

— Det er perfekt timing for min del, for denne filmen skal lages i sommerferien. Og så håper jeg at jeg kan gjøre "Elleville Elfrid" enda mer ellevill, sier han.

Sammen med omtrent 15 andre manusforfattere, regissører og produsenter deltar Mosvold på det tre dager lange seminaret Aardman-teamet er med på under Barnefilmfestivalen. I går introduserte NRK sin programprofil på NRK Super, og fortalte hvordan man bør jobbe for å samarbeide med dem. I dag fortsetter Aardman, og det blir også en åpen Masterclass, der flere i bransjen kan få en innføring i hvordan animatørene jobber.

Åpen Masterclass

Sørnorsk filmsenter er med på å arrangere den åpne Masterclass-en i dag, og selv om animasjonsmiljøet er lite på Sørlandet, oppfordrer den daglige lederen, Kirsten Bonnén Rask, alle i bransjen til å møte.

— Aardman kommer med stor internasjonal erfaring, og det er alltid inspirerende å hente nye impulser. Det er bare bra å bli påvirket til å tenke litt annerledes.

— Jeg håper de som er på kurset lærer noe, men det er ikke slik at alt vi tar i blir til gull. Vi jobber sammen i Aardman, og det er mange personer bak hvert produkt, sier Boddy.

— Dette blir blod, svette og tårer, legger kollega Clarke til og smiler.

— Men repetisjon er viktig. Suksessen vår er ikke skapt over natta, avslutter han.