KRISTIANSAND: — Jeg synes det er moro at vi setter kinoen i Kristiansand på kartet i hele Europa, sier Petter Benestad og smiler.

Tidligere i høst kunne Fædrelandsvennen fortelle om Benestads planer om å lage verdens beste kinosal på Fønix. Med nattens premiere på "Hobbiten: En uventet reise" blir både det nye fremviserutstyret og det nye lydsystemet tatt i bruk.

Les Fædrelandsvennens anmeldelse av filmen til venstre! — Det er nå vi virkelig får prøvd systemet, sier kinodirektøren, som følte for å blunde øynene og bare høre på lyden da han så filmen under pressevisningen tirsdag formiddag.

— Det har gitt kinoopplevelsen en ny dimensjon. Lydbildet er annerledes enn man er vant til, sier han.

Da planene for å utvikle Fønix ble lagd, ønsket Benestad at byens kino skulle bli en kinosal for hele Agder, slik Kilden er en teater- og konsertsal for hele Agder.

— Jeg ønsker ikke å si noe negativt om de andre kinoene, for det er bra de fleste stedene. Men her blir det eksepsjonelt, sier han, uten at han vil si noe om hva Kristiansand kino har måttet betale for lydsystemet.

— I og med at vi var først ute, har vi fått en god pris fra leverandørene. Vi vet hva vi måtte ha betalt om vi hadde vært nummer to, tre eller fire med et sånt system, sier direktøren.

Petter Benestad måtte lukke øynene og bare høre på lyden under "Hobbiten: En uventet reise". Foto: Kristin Ellefsen