bildeserie3.jpg Foto: Tore-Andr Baardsen
bildeserie4.jpg Foto: Tore-Andr Baardsen
bildeserie5.jpg Foto: Tore-Andr Baardsen
bildeserie6.jpg Foto: Tore-Andr Baardsen

Med seg hadde Sødal Maria Arredondo og Kim André Rysstad i tillegg til kor. Det hele akkompagneres av selveste Kristiansand Symfoniorkester.

Symfoniorkesteret starter konserten med «Sleigh Ride» som får oss i en Disney-julestemning fra første stund. De tar oss deretter inn i en mektig versjon av «Kimer i Klokker»,med Sødal og Arredondo i duett, som satte en storslått standard på resten av konserten. Bak fasaden skulle det derimot vise seg å være et variert repertoar både med tanke på lydbilde og låtvalg.

Rystad tar det hele ned, med en flott folketone med kun piano til. Arredondo synger den velkjente julesangen «Himmel på Jord» til publikums begeistring, og koret får også fremføre en egen sang. Sammen fremfører de «Stille Natt», som er så vakkert at det legger seg en dyssende stemning over publikum.

«O helga natt» har blitt en standard på julekonserter, noe som gjør at man blir fort lei,men det skal mye til for å ikke få gåsehud når Sødal fremfører den med kor og symfoniorkester i ryggen. Det hele avsluttes med allsang til «Deilig er Jorden», etterfulgt av stående applaus. En flott julekonsert for Sørlandet!

Når: Torsdag kveld

Hvor: Kristiansand Domkirke

Publikum: 750

Terningkast: 6