KRISTIANSAND/OSLO: — Jeg er skikkelig knekt. Jeg stod opp så tidlig i dag og har ikke rukket å sove ennå, noe jeg snart burde, sier en sliten Frida Ånnevik, på telefon til fvn.no.

Hun har for anledningen plantet seg godt ned i sofaen foran NRKs gullrekke.

Nominert til to Spellemenn

Musikeren, som tar mastergrad i utøvende rytmisk musikk ved Universitetet i Agder, er nominert til to Spellemannspriser. En for årets nykommer og en i kategorien viser. Om ikke hun skulle hanke med seg hjem en statuett, kan hun trøste seg med at hun denne uken ble hedret med Vidar Sandbecks kulturpris. Prisen føyer seg inn i en serie av anerkjennelser og lovende omtale.

Ånnevik ga ut debutalbumet «Synlige Hjerteslag» i november i fjor til strålende kritikker. Allerede før hun ga ut debutplaten sin mottok hun Grappas debutantpris, og er blitt kåret til årets beste norskspråklige plate av NRK P1's Norsk på Norsk-redaksjon. Akkurat nå er det likevel søvnmangelen som tar Ånneviks fokus. Sammen med noen av hennes faste musikere stod hun i dag opp grytidlig for å troppe opp i TV2s God Morgen Norge studio kvart over fem.

Hun karakteriserer de siste månedenes oppmerksomhet som noe hun verken er vant til, eller på langt nær har blitt vant til. Noe hun tar som et godt tegn.

— Det at jeg skulle bli nominert til årets nykommer det hadde jeg ikke trodd.

Den siste uken har trykket fra pressen ført til intervjuer med Dagsavisen, Vårt Land, Dagbladets magasin, TV2, Hamar Arbeiderblad og NRK, for å nevne noen.

— Det trykket som har vært den siste uken hadde jeg ikke helt regnet med, innrømmer hun.

Foto: Jon Anders Skau

Men spalteplassen fører med seg oppmerksomhet som igjen fyller opp turnékalanderen.

— Vi får sett Norge i sommer og det er bra. Det blir ikke noe ferie i år, konstaterer hun.

Rolig dag

Det blir heller ingen kjære mor når Frida Ånnevik må hive seg ut på den røde løperen for et samlet pressekorps og deres fotografer. Hun har imidlertid sikret seg antrekket for kvelden, men det fant hun ikke i garderoben.

— Jeg har ikke stått foran garderoben min i det hele tatt for å kikke. Jeg vet akkurat hva som er der og der finnes det ikke noen spellemannskjole, ler hun.

Den ble kjøpt denne uken og inneholder ifølge Ånnevik selv ingen paljetter.

- Men magefølelsen din, da? Blir det spellemannspris?

— Jeg er hedmarking og har bodd seks år på Sørlandet og har ikke noe god magefølelse, ler Ånnevik.

Hun er nominert sammen med artister som Kvelertak, Moddi og Narum, og regner dem alle for verdige vinnere framfor henne.

Selv planlegger hun å begynne å skrive musikk igjen for alvor denne måneden. Hun må bare få seg litt søvn og innta den røde løperen først.