TEATER: Hele Norge er i sorg etter bombeeksplosjonen i Oslo og massakren på Utøya i går. De fleste arrangementene landet over ble avlyst på grunn av de grusomme hendelsen. Men i Kristiansand Dyrepark gikk fredagens Kaptein-Sabeltann-forestilling som planlagt.

— Vi hadde en lang vurdering fredag kveld etter det som hadde skjedd i Oslo og på Utøya. Jeg var i tett dialog med politiet, staben min og Kristiansand Dyrepark. Jeg måtte ta en selvstendig vurdering 10 minutter før vi skulle starte, og valgte å holde forestillingen. Vi vurderte lenge om vi skulle gjøre noen endringer, dempe effektene, men vi gjorde alt som planlagt. Det var en utrolig tung forestilling, men vi gjennomførte den - for barnas skyld. Det var mange barn som hadde gledet seg i lang tid til dette, så vi klarte ikke avlyse. Men det var svært tungt, forteller Terje Formoe til Fædrelandsvennen.

Kaptein-Sabeltann-forestillingen som skal være i kveld ser også ut til å gå som planlagt.

— Vi har ikke tatt noen endelig avgjørelse ennå. Det er litt for tidlig. Jeg personlig synes det er viktig å gjennomføre forestillingen i kveld for barnas skyld. Jeg tror det er viktig at vi ikke skaper for mye frykt. Slike handlinger som har skjedd i Oslo og på Utøya skal ikke få gjennomslag. De som har gjort dette har et ønske om å lamme og skape frykt blant oss. Vi er alle sammen preget og dette er ikke enkelt å legge fra seg. Jeg tror det er viktig at barna som har gledet seg til å se Kaptein Sabeltann skal få se forestillingen. At vi forsøker å fortsette som normalt for deres skyld. Gjennomfører vi forestillingen i dag blir det for barnas del, sier Formoe.

- Har du familie og venner som ble berørt av eksplosjonen eller hendelsen på Utøya?

— På en eller annen måte blir vi alle berørt. Datteren min Janne dro til Oslo fredag morgen, men hun befant seg ikke i sentrum da det skjedde. Jeg har fått telefoner fra gode venner som skal ha vært i nærheten da bomben gikk av, og broren min med familie var i sentrum. Heldigvis slapp de uskadd unna. Jeg kjenner også mennesker som jobber i ett av departementene. De hadde dratt hjem fra jobb 15 minutter før det skjedde. Dette er en tung tid, for alle. Jeg kan ikke tro at noe så forferdelig har skjedd i landet vårt. Ord blir fattige på en slik dag, sier Terje Formoe.

Les om avlyste arrangementer her.