Den 57 år gamle skuespilleren spiller russeren Ivan Vanko som har en høne eller to og plukke med Tony «Iron Man» Stark, og sier han ville gjøre ham til noe mer enn en tegneseriefigur.– Det kan en tulling gjøre. Hollywood gjør alltid det, særlig hvis det skal være en russisk skurk. Jeg ville legge til noen flere lag, vise hvor han kom fra og ha med litt humor. Jeg ville utfordre meg selv og utfordre publikum til å si: «Jeg ser noe forsonlig i ham.» Det gjør det mer interessant og ikke så tåpelig, sier han i et intervju med avisa Chicago Sun Times.

Men selv om han ville utfordre seg selv, slet Rourke da han ble bedt om å lære å bruke en datamaskin.

– Det er meningen at fyren skal være en racer på datamaskinen. Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal skru på en.

Skuespilleren besøkte også et russisk fengsel for å forberede seg til rollen, og der lærte han mye om hvordan de kriminelle gjengene opererer i landet.

– Jeg så mye i det fengslet og fikk vite enda mer. Jeg snakket med en kar i Russland, på hotellet mitt, som akkurat hadde sluppet ut to uker tidligere. Vi pratet sammen i et par timer og i løpet av den tiden tok han av seg klærne og viste meg alle de sprø tatoveringene han hadde. Han fortalte meg hva de betydde og om hva slags affærer han hadde vært med på opp gjennom årene, kriminalitet han hadde utført og hvilken posisjon han hadde i fengselet. Det syntes jeg var interessant. (©NTB)